Repararea Drumului Ruşinii mai are de aşteptat

Repararea
Drumului Ruşinii mai are de aşteptat

Drumul Ruşinii este cel mai prost drum din judeţul Braşov. FOTOArhivă.

Transformarea DJ 104 Şercaia – Hoghiz în drum naţional şi transferarea sa către Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale (CNADNR) întârzie din cauza birocraţiei.

Ştiri pe aceeaşi temă

Consiliul Judeţean Braşov a aprobat deja o hotărâre prin care Drumul Ruşinii era predat către CNADNR pentru a putea fi reparat, dar Ministerul Transporturilor să facă transferul. Preşedintele PSD Braşov, Constantin Niţă, care este şi membru al Guvernului, a explicat  că această întârzierea este cauzată de schimbările produse la nivelul conducerii Ministerului Transporturilor.

Drumul Ruşinii, DJ104, leagă două drumuri euroepene şi este singura cale de acces pentru 15 localităţi din zonă. Este cel mai circulat drum judeţean din Braşov. În plus va fi bretea de legătură pentru Autostrada Braşov-Borş. Consiliul Judeţean a reuşit să repare până acum porţiunile de drum care trec prin localităţi. Nu s-a reuşit obţinerea de fonduri pentru o reparaţie capitală care este aşteptată de mai bine de 10 de ani. În plus de mai bine de un an se aşteaptă transformarea drumului într-unul naţional pentru a fi reparat cu bani de guvern.

Drumul are o lungime de 25 de kilometri. Este într-o stare deplorabilă, nu are fundaţie, iar şoferii nu au cum să ocolească gropile. Toată şoseaua este plină de cratere. Compania Lafarge care exploatează drumul a fost de acord că contribuie cu materiale pentru repararea drumului, dar nu să îl repare pe cheltuială proprie. Asta deşi drumul a fost în mare parte distrus de autovehiculele de mare tonaj care circulă spre fabrica de Hoghiz.

Pe aceeaşi temă:

Se repară podul pericol dintre Braşov şi Covasna

Camere video la intrările din judeţul Braşov

Braşovul va avea trei autrostrăzi în 2018

 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: