Remedii naturale şi exerciţii simple pentru a scăpa de sforăit

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Sforătitul este mai des întâlnit în rândul bărbaţilor. FOTO Shutterstock.
Sforătitul este mai des întâlnit în rândul bărbaţilor. FOTO Shutterstock.

Sforăitul este o afecţiune foarte des întâlnită, care îi deranjează mult pe partenerii de viaţă ai pacientului. Trebuie identificată cauză sforăitului, dar sunt şi metode simple sau ceaiuri care pot ameliora această afecţiune.

Pentru a reduce volumul sforăitului, înainte de culcare puteţi lua câteva măsuri. „În primul rând nu mâncaţi înainte să vă culcaţi. Lăsaţi să treacă 2-3 ore între masă şi somn, pentru că astfel organismul va fi mai relaxat. Apoi reduceţi consumul de alcool, deoarece este ştiut că persoanele care beau înainte de culcare au tendinţa să sforăie. Aerisiţi bine camera pentru a reduce cantitatea de praf care poate da alergii şi automat se ajunge la sforăit. Dormiţi de o parte şi puteţi aşeza şi perne în spate pentru a nu vă schimba poziţia în timpul somnului. De asemenea, dacă sunteţi supraponderali, nu ar strica să slăbiţi, deoarece kilogramele în plus îngreunează respiraţia. Dacă aveţi polipi sau deviaţie de sept, singura metodă 100% eficientă este intervenţia chirurgicală“, spune homeopatul Mihaela Naste.

Curăţaţi bine nasul

Un nas curat înseamnă automat şi o respiraţie mai bună. „Nasul înfundat din cauza alergiilor sau a răcelilor duce automat la sforăit. Puteţi folosi apă de mare înainte de culcare pentru a elimina congestia nazală. Apoi puteţi folosi lămpi de aromaterapie. Câteva picături de ulei de eucalipt, lavandă sau pin vor elimina în cameră un miros plăcut şi vă vor desfunda nasul. Dacă nu aveţi o astfel de lampă, puteţi pune uleiurile într-un recipient cu apă călduţă pe care îl aşezaţi lângă pat. De asemenea, un umidificator de cameră poate ajuta, deoarece aerul foarte uscat  afectează căile respiratorii“, mai spune specialistul.

Exerciţii simple antisforăit

Chiar dacă par distractive sau copilăroase, sunt anumite exerciţii care vă vor ajuta să sforăiţi mai puţin. „ Sforăitul ţine de musculatura gâtului, dar şi a mandibulei. Înainte de culcare, timp ce câteva minute scoateţi limba sau căscaţi repetat pentru a antrena aceşti muşchi. Sunt exerciţii simple care au dat roade. De asemenea, ţineţi câteva minute un creion între dinţi şi strângeţi, dar nu foarte tare, pentru a nu vă rupe dinţii sau a vă răni“, mai spune medicul.

Ceaiuri antisforăit

Există câteva plante care relaxează corpul şi ajută la un somn mai liniştitor. „De exemplu un ceai combinat din tei, valeriană, cimbrişor şi roiniţă are un efect relaxant, dar ajută şi la tratarea problemelor respiratorii cauzate de răceli. Ceaiul de urzică este foarte bun pentru combaterea alergiilor respiratorii. Sunt recomandate două căni pe zi, una chiar înainte de culcare. Salvia are efecte antiinflamatorii şi de aceea gargara cu astfel de ceai este foarte relaxantă. Se recomandă şi infuzia pentru a reduce congestia nazală“, mai spune specialistul.

Citiţi şi:

Cinci ingrediente naturale care îţi iau durerea cu mâna - sfaturile medicului

Leacurile naturale care te ţin departe de afecţiunile renale. Ce soluţii oferă specialiştii

Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite