Reguli stricte pentru terasele din centru. Firmele care au datorii la bugetul local nu mai primesc aprobare

Reguli stricte pentru terasele din centru. Firmele care au datorii la
bugetul local nu mai primesc aprobare

Dacă vor să facă profit comercianţii trebuie să respecte regulile primăriei. FOTOArhivă.

După ce anul trecut comercianţii au depăşit numărul de mese pentru a face profit prferând să înghesuie turiştii sau nu au folosit mobilierul agreat de primărie, anul acesta regulile se schimbă.

Primăria vrea ca centrul oraşului să arate ca unul european şi să nu fie unul pestriţ unde fiecare comerciant foloseşte ce mese şi ce umbrele îl taie capul. De aceea anul acesta s-au impus regili mai stricte. Fiecare comerciant poate avea maxim 3 umbrele,  fiecare având dimensiunea de 3,5x3,5 m. Sub fiecare umbrelă vor putea fi amplasate maxim 4 mese cu câte 4 scaune fiecare. În 2013 au fost situaţii când sub fiecare umbrelă erau amplasate 6 mese care în momentul în care erau ocupate de clienţi depăşeau suprafaţa legal ocupată cu 50%. Culoarul de trecere dintre terase trebuie să aibă minim 1,20 m. În plus, firmele care au datorii la bugetul local pentru ocuparea domeniului public din 2013 nu vor primi abonament în 2014. Această interdicţie este valabilă şi pentru cei care şi-au trecut afacerea de pe o firmă pe alta.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: