Record de turişti la Braşov. Străinii sunt impresionaţi de Biserica Neagră, Piaţa Sfatului, dar şi de Muntele Tâmpa

Record de turişti
la Braşov. Străinii sunt impresionaţi de Biserica Neagră, Piaţa Sfatului, dar
şi de Muntele Tâmpa

Piaţa Sfatului este doar una dintre atracţiile turistice ale Braşovului. FOTOArhivă.

Luna iulie a adus la Braşov 95.000 de turişti, iar augustul anunţă o cifră de peste 100.000.  Creşterea numărului de vizitatori se datorează promovării, dar şi creşterii numărului de evenimente organizate sub Tâmpa.

Ştiri pe aceeaşi temă

Cifrele sunt cele mai mari din ultimii ani. Braşovul a avut în ultimii cinci ani o creştere de 10-15% a numărului de turişti anual. La acest succes au contribuit atât promovarea, mai ales la marile târguri de turism din Europa, dar şi creşterea numărului de evenimente organizate la Braşov, fapt care a atras turişti.

Statistica este facută după raportările hotelurilor şi pensiunilor, deci numărul real de turişti este mai mare că se mai cazează şi la negru. Cei mai mulţi turişti străini care au vizitat Braşovul sunt germanii, aceştia fiind urmaţi de italieni şi francezi. Locurile patru şi cinci sunt deţinute de turiştii din Ungaria şi Israel. Anul acesta au început însă să vină şi ruşi, spanioli, italieni şi asiatici. Braşovul a avut şu grupuri din SUA sau Australia. Statiticile arată că străinii stau în medie câte două zile şi prefere hotelurile de 4 şi 5 stele.

Castelul Bran este cel mai vizitat obiectiv al Braşovului. Castelul face profit un milion de euro pe an din vânzarea de bilete, organizarea de evenimente private şi suveniruri. Cetatea Râşnov vine şi ea tare din urmă şi are mii de turişti în fiecare zi. Zona este şi mai atractivă acum după inaugurarea cremalierei şi a parcului cu dinozauri. Cetaţile Braşovului în general sunt preferate de străini, dar şi români deopotrivă.

Din municipiul Braşov, cele mai vizitate obiective turistice sunt Biserica Neagră şi Casa Sfatului.  Biserica Neagră este cel mai mare edificiu de cult în stil gotic din sud-estul Europei. Biserica Neagră este celebră nu doar prin dimensiunile sale, ci şi prin faptul că aici se află cel mai mare clopot din România, un clopot din bronz care cântăreşte şase tone. Corul susţinut de contraforţi exteriori, decoraţi cu edicole care adăpostesc statui de sfinţi, constituie unul din puţinele exemple de acest tip din Transilvania.

Casa Sfatului este fosta primărie şi cea mai emblematică clădire a Braşovului. Piaţa Sfatului  este un alt obiectiv turistic major al Braşovului. Terasele cochete, aerul mediaval, fântâna spectaculoară şi sutele porumbei atrag sute de mii de turişti. Strada Reblicii aflată în apropiere este una dintre cele mai căutate artere de shopping. Tot în centrul vechi turiştii mai pot vizita vechile bastioane, Poarta Schei, Alee de Sub Tâmpa şi pot urca cu telecabina pe muntele cu acelaşi nume. Tâmpa este preferat de turişti pentru aerul curat şi panorama spectaculoasă asupra Braşovului.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările