Reabilitarea Pieţei de Miercuri se amână. Primăria nu a găsit constructor

Reabilitarea Pieţei de Miercuri se amână. Primăria nu a
găsit constructor

Aşa va arătă noua Piaţă de Miercuri. FOTOPrimăria Braşov.

La licitaţie organizată de Primărie s-a înscrie trei firme, dar niciuna dintre oferte nu a fost eligibilă. Acum licitaţia a fost reluată şi se aşteaptă noi oferte timp de două săptămâni. Investiţia se ridică la 1,59 milioane de lei.

Odată cu începerea lucrărilor piaţa va fi închisă pentru şase luni. Piaţa de Miercuri arată acum ca un bazar şi nu face deloc cinste Braşovului. Noul complex va fi făcut pe o structură uşoară, iar în incinta sa vor fi amenajate standuri speciale, unde comercianţii îşi vor putea expune marfa. Noua clădire va fi o hală pe structură metalică, fără fundaţie, acoperită cu policarbonat, care va asigura astfel şi iluminare naturală. Vor fi păstrate căile de acces existente, iar la exterior vor fi amenajate şi zone verzi, care să dea un aspect plăcut clădirii. Construcţia va permite o ventilaţie naturală. La interior, vor fi construite alveole divizate, sub forma unor mici magazine, pe dimensiunile actualelor tarabe sau spaţii de vânzare, dar care vor asigura un mediu acoperit, uscat, astfel încât mărfurile să poată fi comercializate în cele mai bune condiţii. Vor exista spaţii de depozitare, iar în exteriorul fiecărei alveole, locuri pentru expunerea mărfii sau pentru reclamă.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: