Raţele şi lebedele s-au întors pe lacul Cetăţii Făgăraş şi abia aşteaptă să fie fotografiate. Din vară turiştii vor putea vedea şi sala tronului

Raţele şi lebedele s-au întors pe lacul Cetăţii
Făgăraş şi abia aşteaptă să fie fotografiate. Din vară turiştii vor putea vedea şi sala tronului

Înaripatele s-au întors pe lacul de lângă cetate.

Înaripatele şi-au petrecut iarna la câldură în curtea unui localnic, dar acum s-au întors pe lacul de la cetate dormice să fie din nou vedete.

Ştiri pe aceeaşi temă

Lebedele şi raţele pot din nou admirate de turişti, pot fi fotografiate şi pot fi hrănite de aceştia. Din luna mai turiştii care vor vizita Cetatea Făgăraş vor putea face şi o plimbare cu hidrobicicleta pe lac.

O altă noutate a acestui ani este faptul că turiştii vor putea vedea şi sala tronului şi latura de sud a cetăţii. Sala Tronului va avea o înfăţişare deosebită după lucrările de reabilitare, cele patru încăperi urmând să fie amenajate cu candelabre, armuri, jilţuri, în stilul Renaşterii transilvănene, secolul al XVI-lea, astfel că vizitatorii vor avea la dispoziţie din această vară, pentru vizitare, toată Cetatea care este formată din trei ansambluri: lacul care se află în jurul Cetăţii, zidurile de apărare cu bastioanele şi Castelul din curtea interioară, format din parter şi două etaje.

Cetatea Făgăraş este situată pe locul al doilea printre cele mai frumoase castele din lume într-un clasament întocmit anul trecut de Hopper, un site dedicat turismului, şi prezentat de publicaţia americană Huffington Post. Construcţia este descrisă ca fiind o fortăreaţă impresionantă, printre cele mai bine păstrate cetăţi feudale din Europa de Est. În acelaşi top realizat de Hopper şi prezentat de Huffington Post, pe locul al treilea se află Castelul Durham, din Marea Britanie. Topul mai conţine castelul Frontenac din Canada, castelul Cardiff din Ţara Galilor sau castelul Heidelberg din Germania.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: