Raport halucinant al DSP Braşov în cazul bătrânei externate în pijamale şi papuci: mortul este vinovat. Medicul care a părăsit garda a fost concediat

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Braşovenii au aprins lumănâre lângă spital în memoria bătrânei. FOTORadu Colţea
Braşovenii au aprins lumănâre lângă spital în memoria bătrânei. FOTORadu Colţea

Ancheta Direcţiei de Sănătate Publică Braşov, dacă se poate numi aşa, dă vina, chiar dacă puţin voalat, pe bătrâna care a murit de frig după ce a fost externată în pijamale şi papuci de la Spitalul Tractorul. Ioana Caloian (83 de ani) a fost lăsată să plece din spital sâmbătă deşi afară erau zero grade. A fost găsită moartă pe un câmp duminică seara.

UPDATE 16.10. Medicul Eva Ionel a fost concediată de la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Braşov. Aceasta a fost decizia comisiei de disciplină după ce medicul a părăsit garda şi lăsat în locul ei un rezident care nici măcar nu era angajat al spitalului. Medicul Eva Ionel are 60 de ani şi s epoate pensiona anul acesta.

UPDATE 15.49. Medicul care a plecat din gardă şi a lăsat în loc un rezident care nu era angajat al spitalului şi care a externat-o pe bătrână, şi-a recunoscut greşeala. Eva Ionel lucrează de 30 de ani la spital şi nu are nicio sancţiune la activ. Medicul a povestit că a început garda sâmbătă la ora 14.00, dar că după o oră, o oră şi jumătate a început să se simtă foarte rău. Spune că a avut dureri foarte mari şi că a trebuit să găsească foarte repede un înlocuitor. Eva Ionel şi-a recunoscut greşeala în faţa comisiei de disciplină.

„A fost greşeala mea, pentru care am fost chemată la poliţie, la comisia de disciplină şi voi fi pedepsită categoric, conform legii pentru că nu am respectat regulamentul de ordine internă. Asta este greşeala mea, în legătură cu schimbul de gardă“, a spus Eva Ionel.

Raportul încheiat de Direcţia de Sănătate Publică şi trimis la Ministerul Sănătăţii în cazul bâtrânei moartă de frig este o bătaie de joc. Cel mai şocant paragraf este acele în care se dă voalat vina pe bătrâna moartă.  „pacienta a fost împiedicată în câteva rânduri să plece, având în vedere şi ţinuta sumară în care se afla, dar în final, ca urmare a insistenţelor acesteia şi neprezentării niciunui aparţinător, a fost condusă de o infirmieră care îşi încheiase serviciul într-o staţie de taxi, de unde a plecat cu o maşină“, se arată în raport. 

Cu alte cuvinte personalul a cedat insistenţelor pacientei fără să să se gândească că femeia avea 83 de ani, temperaturile de afară erau la limita îngheţului, iar bătrâna nici nu cunoaştea Braşovul. În plus, poliţia nu a găsit până acum nicio dovadă că femeia ar fi fost preluată de un taxi, aşa cum se scrie în raportul de anchetă.

În acelaşi raport se mai menţionează că nu se cunoaşte ce s-a întâmplat cu bătrâna după ce a fost externată. Traseul ei va fi reconstituit de poliţie care a demarat o anchetă în acest caz. Singura culpă recunoscută de Direcţia de Sănătate Publică este a medicului care a părăsit garda fără să anunţe pe nimeni. Ieri (vineri) s-a întrunit şi comisia de disciplină care va decide sancţiunile ce se impun în cazul mediculuicare a părăsit garda, dar şi a infirmierei care a scos-o din spital pe femeie. Acestea pot merge până la desfacerea contractului de muncă.

Pe aceeaşi temă:

Medicul care a externat o bătrână în pijama şi papuci şi infirmiera care a scos-o din spital riscă dosar penal şi pierderea locului de muncă

VIDEO Un nou scandal la Spitalul Tractorul din Braşov. Trei paciente scoase prin portbagajul unei ambulanţe antice

Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite