Protest la Braşov: Peste 1.000 de persoane au protestat în stradă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Protestatarii din Braşov au mărţăluit pe străyile Braşovului
Protestatarii din Braşov au mărţăluit pe străyile Braşovului

Aproximativ 300 de persoane au protestatat la Braşov, marţi seară.  Braşovenii au fost convocaţi pe Facebook să iasă la protestea. Ei au parcurs un traseu care a plecat din Piaţa Sfatului, strada Republicii până la sediul Operei, după care au revenit în pucntul zero al Braşovului.

21.20 Mai mulţi tineri au anunţat că mâine vor ieşi din nou în stradă. Studenţii braşoveni spun că pregatesc ceva şi în Braşov, pentur că „sunt sătui de lideri politici, fie ei tineri sau bătrâni”.

21.05 În timpul marşului, în coloana protestatarilro s-au alăturat foarte mulţi braşoveni. Potrivit Digi 24, ar fi fost undeva la 1500 de persoane.

18.00 Aproximativ 300 de persoane au protestatat la Braşov, marţi seară.  Braşovenii au fost convocaţi pe Facebook să iasă la proteste. Ei au parcurs un traseu care a plecat din Piaţa Sfatului, strada Republicii până la sediul Operei, după care au revenit în pucntul zero al Braşovului.

Radu Hossu, cel care a lansat apelul la protest, cunoscut ca activist liberal, a declarat presei că „este nevoie să punem presiune civică pe factorii decizionali din România, indiferent că este vorba de cei de la nivel local sau central”. Protestatarii au scandat: „Solidaritate”, „Jos corupţii”, „Demisia! Demisia!” (primarului de sector şi a lui Gabriel Oprea), „Piedone nu uita, te aşteaptă DNA!”. Radu Hossu spune că evenimente tragice, precum moartea poliţistului Gigină şi evenimentele de la Colectiv, nu trebuie să mai aibă loc, iar abuzurile de putere şi corupţia trebuie eliminate din sistemul politic. 

„Am ieşit in calitate de simplu cetăţean sa protestez pentru maniera in care suntem tratati de vicepremierul Oprea si indiferenta administraţiei Piedone după incendiul oribil de la Colectiv. A fost o manifestaţie paşnica, civilizata, s-au aprins lumânări in amintirea celor decedaţi la Colectiv si a poliţistului mort in misiune, am ţinut un moment de reculegere in fata prefecturii Brasov, după care am plecat intr-un mars spre Piaţa Sfatului. S-a scandat "Demisia Piedone, Oprea si Ponta", "corupţia ucide!" si s-a intonat imnul national. Numărul protestatarilor a variat între 300 si 700-800, multă lume ni s-a alăturat spontan. Vom continua protestele si in zilele următoare”, ne-a declarat Mihai Nanu, unul dintre protestatari.

El a prezentat şi o listă de revendicări, ale lui, ca şi iniţiator al protestului de la Braşov: „Revendicările mele, ale celui care a iniţiat acest protest, sunt demisia primarului Piedone în ograda căruia s-a întâmplat tragedia de la Colectiv, şi a generalului Oprea care, bineînţeles, a folosit abuziv coloana oficială din cauza căruia a murit un om”, şi-a prezentat presei Radu Hossu doleanţele.

Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite