UPDATE FOTO Protest anti ANAF la Prefectura Braşov. Comercianţii au cerut  să fie eliminate abuzurile şi să fie trataţi cu respect

UPDATE FOTO Protest anti ANAF la Prefectura Braşov. Comercianţii au cerut  să fie eliminate abuzurile şi să fie trataţi cu respect

Micii comercianţi au protestat la Prefectură. FOTO Simona Suciu

Micii întreprinzători au ieşit în stradă pentru a protesta faţă de unele decizii ale ANAF  şi cer schimbarea prevederilor legale considerate abuzive.

Ştiri pe aceeaşi temă

UPDATE 14.29. Comercianţii ieşiţi în stradă la Braşov au ţinut să-i amintească premierul Victor Ponta că ei nu trebuie văzuţi ca evzinişti din start. Oamenii au protestat în faţa Prefecturii înarmaţi cu banere pe care scria: „Da controalelor, nu abuzurilor“ şi „Modificarea OG 28/1999 privind: cuantumul amenzilor, reintroducerea sancţiunii cu avertisment, posibilitatea contestării în justiţie a sancţiunilor“. Micii comercianţi sunt supăraţi pe faptul că firmele lor pot fi închise şi pentru cea mai mică greşeală.

„Nu este posibil să se întâmple ce s-a întâmplat la Suceava, să închizi o firmă pentru o greşeală de 50 de lei. Este abuziv. Sutem de acord că să se dea amenzi când sunt descoperite nereguli, dar şi cuantumul acestora să fie proporţional cu greşeală. Nu poţi să iei 10.000 de lei amendă pentru o direfentţă de câţiva lei în plus în casa de marcat“, a spus un comerciant.

„ Este absurd ce se întâmplă din excesul zel al ANAF-ului. Abuz este foarte puţin spus. Vor să demonstreze că noi micii comercianţi suntem marii evazionişti ai ţării. Ar trebui să uite mai întâi în grădina lor. Zilnic ia DNA-ul câte o persoanalitate şi noi suntem acuzaţi că subminăm economia“, a spus un alt comerciant.

„Sunt convins că aici sunt şi alte interese, probabil îi deranjăm pe marii comercianţi care nu s-au îmbogăţit destul. Ar trebui să ştie guvernanţii că peste tot în lume micii comercianţi sunt trataţi cu respect deoarece ei reprezintă motorul economiei“, a spus un alt comerciant.

ora 9.15. Întreprinzătorii cer Guvernului anularea Ordonanţei 91/2014. „Legea pune presiune pe întreprinzători, noi cerem controale normale şi corecte din partea inspectorilor ANAF şi pedepse aplicate proporţional cu gravitatea faptelor identificate“, afirmă aceştia. Oamenii spun că unele decizii luate de ANAF au fost abuzive. De exemplu la Suceava un magazin a fost închis pentru un plus în gestiune de 50 de lei, iar un alt patron a fost avertizat pentru o diferenţă ilară de doar 14 ani.

Micii întreprinzători spun că sunt de acord să fie controlaţi şi sancţionaţi, dar că pesepsele să fie în concordanţă cu gravitatea faptelor. Nu poţi să închizi o firmă pentru o mică greşeală sau să dai amenzi de zeci de mii de lei pentru un prejudiciu care nu depăşeşte 100 de lei.

Imagini din aceeasi galerie
Distribuie imaginea

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: