Proiect inedit al unui preot din judeţul Braşov: o academie de timp liber pentru cei mici

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Academia de timp liber Ghimbav. Foto

Parohia Ortodoxă Ghimbav I şi şcoala gimnazială din localitate au iniţiat un proiect inedit pentru copiii din oraşul Braşov, astfel încât aceştia să îşi organizeze mai bine timpul liber şi mai ales să se bucure cât mai mult de zilele fără şcoală.

„Academia de timp liber” s-a derulat pe parcursul vacanţei de vară, iar, acum, pe parcursul anului şcolar, va continua în zilele de sâmbătă. În cadrul acestui proiect, iniţiat de către preotul profesor Daniel Puia – Dumitrescu, copiii cu vârste cuprinse între 7 şi 15 ani au avut şansa să participe la o serie de ateliere creative, de la cel de meşterit sau pictură icoane pe sticlă, la ateliere de chitară şi interpretare vocală, scriere creatoare, de învăţare a limbii germane prin joc şi joacă, de fotografie sau de teatru.

Copiii au reuşit chiar să scrie patru basme la atelierul de scriere creatoare, care au fost publicate în broşura de diseminare a proiectului, dar şi să creeze diverse obiecte, care ar urma să fie vândute la Târgul de Crăciun.

Costuri de aproape 10.000 de lei 

Dacă în vacanţă atelierele s-au ţinut chiar în incinta Bisericii Sfânta Treime din Ghimbav, pe timpul anului şcolar, acestea vor fi găzduite la şcoală. Organizarea acestui proiect nu a fost deloc ieftină, iar costurile totale s-au apropiat de suma de 10.000 de lei, după cum a precizat Daniel Puia – Dumitrescu, însă sumele au venit din diverse donaţii, atelierele fiind coordonate voluntar de către specialişti şi profesori. Printre aceştia s-au numărat, educatorul Teodora Tache, care a coordonat atelierul de pictură, pictorul Ioana Todor, care s-a ocupat de atelierele de fotografie şi meşterit, profesorul Ramona Dragu, care i-a învăţat pe cei mici să se împrietenească cu limba germană, şi de Lidia Ciolănel şi Ovidiu Modiga, care i-au ajutat pe copii să descopere tainele muzicii.

„Le mulţumim tuturor celor implicaţi care au adus zâmbetul şi voia bună pe chipul copiilor şi mai ales coordonatorilor atelierelor, care s-au implicat exemplar. De mai multe ori au lăsat proiectele personale deoparte pentru a pregăti aceste ateliere”, a explicat preotul care este coordonatorul „Academiei de timp liber”.

Copiii şi tinerii au nevoie de un spaţiu dedicat lor

Preotul ghimbăşean vrea însă să vină în sprijinul copiilor şi tinerilor din oraş, astfel că a obţinut aprobările necesare de la Mitropolia Ardealului pentru a transforma casa parohială într-un Centru Cultural de activităţi. Chiar şi proiectul a fost conturat, însă investiţia este destul de mare, respectiv 300.000 de euro, astfel că a fost cerut sprijinul Primăriei, ţinând cont că nici parohia şi nici şocala nu au posibilităţi financiare.

„Sperăm să sensibilizăm Primăria şi Consiliul Local cu privire la necesitatea amenajării unui Centru Cultural. Este visul celor ce lucrăm cu tinerii şi copiii de orice religie, confesiune sau apartenenţă etnică din comunitate, astfel încât să avem la dispoziţie spaţiile necesare pentru a derula aceste activităţi de petrecere a timpului liber, dar şi să putem iniţia un proiect de tip afterschool”, a explicat Daniel Puia – Dumitrescu.

Citeşte şi:

S-a deschis Superland, cel mai mare loc de joacă din sud-estul Europei 

Fostul cinematograf  Modern va deveni un centru cultural dedicat în principal copiilor

Braşov



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite