Profesorul de la Medicină prins cu mită  va fi cercetat în libertate

Profesorul de la Medicină prins cu mită  va fi cercetat în libertate

Profesorul riscă până la zece ani de puşcărie pentru luare de mită. FOTOnewsbv.ro

Magistraţii braşoveni au decis că profesorul universitar de la Facultatea de Medicină a Universităţii Transilvania din Braşov, Lazăr Onisâi, poate fi cercetat în stare de libertate după ce a fost prins în flagrant în timp ce lua şpagă 700 de lei.

Profesorul universitar de la Facultatea de Medicină a Universităţii Transilvania din Braşov care a fost reţinut după ce a fost prins luând mită va fi cercetat în libertate după ce Tribunalul Braşov a respins, sâmbătă seară, propunerea procurorilor de arestare preventivă.

Ordonanţa de reţinere pentru 24 de ore pe numele profesorului a expirat, sâmbătă, la ora 21.30.

Pe lângă profesia de dascăl, Lazăr Onisâi era şi membru al Bisericii Adventiste. Conform adventistul.ro, ca doctrină socială, această biserică susţine îngrijirea săracilor, a persoanelor defavorizare şi în nici un caz îmbogăţirea.  

Profesorul riscă acum închisoarea pentru o mită de 700 de lei. Potrivit anchetatorilor, o tânără, investigator sub acoperire, s-a dat drept studentă şi l-a rugat pe professor să o ajute la un examen programat săptămâna viitoare.  Cei doi s-au întâlnit în centru oraşului, unde fata i-a dat profesorului 700 de lei. A primit un bilet pe care era detaliat un subiect la examen, iar profesorul i-a spus că indifferent ce bilet va trage la examen, ea să scrie subiectul de biletul pe care i l-a dat profesorul.  Imediat dup ce dascălul a luat banii, a fost reţinut de procurori. Anchetatorii au făcut percheziţii la locuinţa suspectului, de unde au ridicat cataloage de la Facultatea de Medicină din Braşov, dar şi suma de 10.000 de lei.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: