Profesorul de la Medicină, care a luat mită de la 32 de studenţi, a fost condamnat la 2 ani de închisoare

Profesorul de la
Medicină, care a luat mită de la 32 de studenţi, a fost condamnat la 2 ani de
închisoare

Profesosul a fost prins în urma unui flagrant.

Lazăr Onisâi a fost condamnat la doi ani de închisoare cu executare, iar timp de cinci ani i s-au interzis mai multe drepturi civile. Sentinţa dată de magistraţii Tribunalului Braşov poate fi atacată cu recurs. Profesorul care a fost în trecut şi prodecan la Medicină a fost prins în flagrant în timp de lua mită de un investigator sub acoperire.

Ştiri pe aceeaşi temă

Fostul profesor a recunoscut în faţa instanţei că a luat mită de la 32 de studenţi pentru a-i promova examenul de anatomie. În 8 februarie, fostului profesor i s-a organizat un flagrant cu o poliţistă sub acoperire care s-a dat drept studentă şi a pretins că are o problemă cu examenul din sesiunea din iarnă la disciplina anatomie-embriologie. Ea i-a oferit lui Onisâi suma de 700 de lei ca să o ajute să promoveze. Întâlnirea celor doi a avut loc în maşina profesorului.

Simultan cu flagrantul, au fost făcute percheziţii la locuinţa profesorului, unde au fost găsite sute de înscrisuri cu numele unor studenţi din anul I şi al II-lea şi cu menţiuni de subiecte de examene de la sesiunile din iarnă şi vară.

Fostul prodecan de la Facultatea de Medicină a Universităţii "Transilvania" a fost trimis în judecată la începutul lunii august de către procurorii Parchetului de pe lîngă Tribunalul Braşov. Lazăr Onisîi a fost prodecan al Facultăţii de Medicină a Universităţii "Transilvania" Braşov în perioada 2008 - 2012, iar până în momentul arestării a fost profesor universitar la disciplina anatomie-embriologie. De asemenea, profesorul a făcut parte din Consiliul consultativ al Maternităţii Braşov. Profesorului i-a fost desfăcut contractul de muncă de la Universitatea "Transilvania".  

În scandalul de la Facultatea de Medicină a intrat şi un asistent universitar care lucra cu profesorul Onisâi şi care, se pare, îi cunoştea practicile şi chiar îi dădea "o mână de ajutor". Asistentul universitar, în vârstă de 36 de ani, nu a fost încă trimis în judecată, el fiind cercetat "pentru fapte de corupţie", şi anume, pentru complicitate la luare de mită, într-un dosar disjuns din cel al profesorului Onisâi.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: