Profanare de cadavre la Braşov. Mort jefuit chiar în capela cimitirului

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Capela Cimitirului Municipal din Braşov FOTO Bună Ziua Braşov

O femeie care a murit la Braşov a fost jefuită în capela cimitirului. Familia a anunţat poliţia când a văzut că-i lipsesc bijuteriile şi o icoană, iar poziţia corpului îi era schimbată.

O familie din Braşov a alertat Poliţia la doar câteva minute după ce a ajuns la Cimitirul Municipal. Când au ridicat capacul sicriului în care era o rudă care decedase, membrii familiei au observat că moartei îi lipseau câteva bijuterii, hainele îi erau deranjate, mâinile aveau poziţia schimbată, iar bănuţii puşi pe ochii şi pieptul femeii, potrivit tradiţiei, dispăruseră. 

De asemenea, nu mai era nici iconiţa pusă de familie în sicriul femeii decedate. Imediat, familia a sunat la 112, iar un echipaj de Poliţie a sosit la cimitir. 

„Astăzi, aproximativ între orele 12.00 şi 14.00, la Casa rece de la Cimitirul Municipal am avut un incident. Aparţinătorii unei persoane decedate au sesizat faptul că, în acest interval, cineva a deschis capacul sicriului şi a luat de la decedată un inel, o iconiţă şi suma de 8 lei. Totodată, hainele persoanei decedate erau în dezordine şi mâinile nu mai erau în aceeaşi poziţie. Poliţia face cercetări. Cel puţin în ultimii 20 de ani nu s-a mai semnalat un astfel de incident. Accesul la Casa rece, pe timpul zilei, este nerestricţionat”, a transmis purtătorul de cuvânt al Primăriei Municipiului Braşov, Sorin Toarcea.

Poliţiştii sosiţi la faţa locului au trecut imediat la investigarea cazului. „Poliţişti din cadrul Poliţiei Municipiului Braşov-Secţia 2 Poliţie efectuează cercetări pentru stabilirea stării de fapt”, a transmis purtătorul de cuvânt al IPJ Braşov, comisar Alina Ivan. 

După ce a fost preluată, femeia a ajuns mai întâi la o firmă de pompe funebre, unde a fost îmbălsămată. În capelă era împreună cu alte câteva persoane decedate, iar, potrivit şefului serviciului care se ocupă de cimitir, zona este supravegheată video doar în spaţiile exterioare, nu şi în cele interioare, astfel că nu există înregistrări cu camerele de supraveghere. 

Vă mai recomandăm:

Ameninţări şi falsuri la adresa unei jurnaliste. „Dacă mie mi-au făcut aşa, ce le fac celor care nu au puterea presei?”

Locurile din România unde se filmează „Django“. Vulcanul stins de la Racoş a devenit un mic Hollywood

Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite