Procesul lui Aristotel Căncescu începe în 30 aprilie la Tribunalul Braşov

Procesul lui Aristotel Căncescu începe în 30 aprilie la Tribunalul Braşov

Aristotel Căncescu este acuzat de mai multe fapte de corupţie. FOTOArhivă.

Procesul a fost mutat la Braşov la Tribunal de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie după ce un alt acuzat în dosar, Ioan Diniţă şi-a pierdut calitatea de deputat. Procesul începe joi.

Ştiri pe aceeaşi temă

Aristotel Căncescu, alături de alte 11 persoane, a fost trimis în judecată la mijlocul lunii decembrie. Preşedintele suspendat al Consiliului Judeţean Braşov este acuzat de cinci fapte de abuz în serviciu, luare de mită, spălare de bani, trafic de influenţă şi instigare la tentatică de abuz în serviciu. Aristotel Căncescu se află în arest la domiciliu.

Căncescu este acuzat că a încheiat contracte preferenţiale cu două firme de casă ale Consiliulului Judeţean şi că după semnarea actelor preţurile pentru lucrări au fost umflate şi de zece ori. În schimb, potrivit procurorilor, Căncescu ar fi primit mită prin intermediul unor contracte de publicitate la televiziunea pe care o patrona.

Pe lângă Aristotel Căncescu, în dosar mai sunt cercetaţi în stare de libertate deputalul Ion Diniţă  şi Gabriel Bâgiu, acuzaţi de complicitate la abuz în serviciu, dare de mită şi spălare de bani. Firmele celor doi au primit contracte preferenţiale de la Consiliul Judeţean Braşov. Alţi şase funcţionari publici Aurelia Popescu, Cristian Cirică, Viorel Costea, Mircea Popa, Maria Gheorghieş şi Ioan Boţoman sunt şi ei acuzaţi de abuz în serviciu. Aceaşi acuzaţie i se aduce şi administrtorului public al judeţului Braşov, Radu Ispas. Un alt acuzat în acest dosar de corupţie este Aurelian Rusu, directorul SC Canaris SRL, companie controlată de Căncescu, prin intermediul căreia s-ar fi spălat sume de bani.

CITIŢI ŞI:

UPDATE Aristotel Căncescu, arestat preventiv. Baronul CJ Braşov: „Faptul că am plătit pe lucrări nefăcute... Doar de neglijenţă în serviciu putem fi acuzaţi”

Cum funcţiona mafia lui Aristotel din Consilul Judeţean Braşov

Aristotel Căncescu a anunţat că se retrage şi din Media şi cedat  cu titlu gratuit licenţa postului MIX 2 unor colaboratori.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: