Probleme financiare acute la Maternitatea din Braşov

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Maternitatea Braşov Foto: Stelian Grăjdan
Maternitatea Braşov Foto: Stelian Grăjdan

Spitalul de Obstetrică şi Ginecologie Braşov nu mai poate cumpăra oxigen medicinal şi protoxid de azot, materiale strict necesare pentru urgenţe, din lipsa fondurilor, astfel că a solicitat Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate Braşov alocarea de urgenţă a minimum 300.000 de lei. 

Conducerea Maternităţii Braşov a specificat, într-o adresă transmisă încă din 29 noiembrie către Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate (CJAS) Braşov, că se află în imposibilitatea achitării furnizorilor de produse medicale şi că nu va mai putea solicita livrări de oxigen medicinal şi protoxid de azot, materiale strict necesare pentru urgenţe, ATI şi sălile de operaţii, fapt care periclitează calitatea actului medical.

Aceeaşi situaţie se înregistrează şi la fire de sutură, seringi şi materiale dezinfectante pentru sălile de operaţie, se precizează în adresa către CJAS Braşov.

Pentru rezolvarea situaţiei, spitalul are nevoie de cel puţin 300.000 de lei, bani pe care i-a solicitat de la CJAS. Maternitatea nu se află la prima cerere de acest fel către Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate.

„În legătură cu solicitările anterioare, acestea rămân valabile în măsura în care rectificarea bugetară promisă de două luni de zile se va realiza într-un termen rezonabil", se mai arată în notă.

Şeful Direcţiei de Sănătate din Consiliul Judeţean, dr. Gabriel Stanciu, a declarat, miercuri, într-o conferinţă de presă, că nota maternităţii a ajuns şi la Direcţie, însă a precizat că în aceeaşi situaţie sunt şi celelate spitale din judeţ care au de primit bani de la CJAS.

„Toate cele şase spitale din judeţ au de primit bani, iar principalul debitor este Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate. De exemplu, Spitalul Judeţean Braşov are de primit circa şapte milioane de lei de la CAS. Dacă ar plăti sumele restante, lucrurile s-ar aşeza la locul lor. Spitalul Judeţean nu ar mai avea nicio datorie la furnizori", a spus Stanciu.

Situaţia din spitale ar putea fi remediată după rectificarea bugetară, în urma căreia Casa Naţională de Asigurări de Sănătate ar trebui să primească aproximativ 250 de milioane de lei, pe care să îi distribuie caselor judeţele, iar acestea, la rândul lor, să acopere restanţele către spitale şi farmacii.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe brasov@adevarul.ro!

Pentru ultimele noutăţi din Braşov, click pe poza de mai jos:

logo ads
Braşov



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite