Primăria revendică Cetăţuia după ce a negociat câteva luni să o cumpere

Primăria revendică Cetăţuia după ce a negociat câteva luni să o cumpere

FOTO Arhivă

Primarul George Scripcaru a anunţat ieri, în cadrul şedinţei de Consiliu Local, că Primăria Braşov a deschis o acţiune în instanţă în vederea revendicării Cetăţii de pe Dealul Straja.

Ştiri pe aceeaşi temă

Aceasta se află în prezent în proprietatea Aro Palace SA, la care acţionar majoritar este SIF Transilvania. Societatea a decis să scoată la vânzare monumentul istoric acum aproximativ doi ani, iar municipalitatea braşoveană şi-a exprimat dreptul de preemţiune pentru achiziţionarea sa, după ce atât Ministerul Culturii, cât şi Consiliul Judeţean Braşov nu şi-au exprimat acest drept tocmai că Primăria îşi exprimase intenţia de a prelua monumentul şi a-l renova. După cum a precizat primarul George Scripcaru, în ultimele aproximativ zece luni, reprezentanţii municipalităţii au căutat în arhive o serie de documente justificative cu privire la situaţia juridică şi patrimonială a acestui imobil, înainte de a face pasul privind cumpărarea acestuia.

„Am căutat în arhive până în jurul anului 1800 şi am identificat o serie de documente detaliate, iar după ce ne-am consultat cu juriştii noştri, dar şi cu avocaţi, am decis să facem acest demers în instanţă în vederea revendicării imobilului ca bun al municipiului Braşov. Din datele pe care le avem reiese că, de-a lungul anilor, municipiul Braşov a contribuit la acest imobil, iar toate documentele justificative le-am depus în instanţă şi sunt optimist că vom avea câştig de cauză în acest demers”, a subliniat primarul George Scripcaru.

Astfel, în şedinţa de ieri Consiliul Local Braşov a revocat hotărârea prin care îşi exprimase dreptul de preemţiune pentru cumpărarea Cetăţii.  În oferta transmisă autorităţilor, societatea Aro pretindea suma de 3,8 milioane de euro. Cu ani în urmă, a fost făcută şi o evaluare pentru reabilitarea cetăţii, suma estimată în acest sens fiind de 3,5 milioane de euro.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările