Prima noapte albă pentru drumarii din Braşov. Cum au arătat şoselele din centrul ţării miercuri dimineaţa

Prima noapte albă pentru drumarii din Braşov. Cum au arătat şoselele din centrul ţării miercuri dimineaţa

Prima noapte albă pentru drumarii braşoveni FOTO DRDP Braşov

În noaptea de marţi spre miercuri, 7 spre 8 decembrie, în judeţele Braşov, Harghita şi Mureş a nins fără încetare. Utilajele de deszăpezire au avut de lucru până după ce s-a luminat

Drumarii braşoveni s-au confruntat cu prima noapte în care au avut cu adevărat de lucru în această iarnă. A fost o noapte albă atât la propriu, cât şi la figurat pentru angajaţii Direcţiei Regionale de Drumuri şi Poduri (DRDP) Braşov. 

Chiar dacă nu s-a înregistrat o foarte mare cantitate de zăpadă, a nins într-o bună parte a judeţului, încă de marţi seara. Ninsorile au început în seara zilei de marţi, 7 decembrie, în nordul judeţelor Mureş şi Harghita, după care a cuprins o mare parte din întreaga regiune. 

„S-a acţionat cu aproximativ 160 de utilaje de deszăpezire pe toate drumurile naţionale şi autostrăzile aflate în administrarea noastră. S-au folosit în jur de 1.500 de tone de materiale antiderapante, o cantitate destul de însemnată, ţinând cont că, într-o zi de iarnă plină, în plin sezon, folosim cel mult 2.200 de tone de sare. Deci, putem să considerăm că aceasta a fost prima zi de iarnă adevărată şi pentru noi”, a declarat Robert Elekes, purtătorul de cuvânt al DRDP Braşov. Traficul s-a desfăşurat fără mari perturbări, cu doar câteva incidente minore. 

„Am avut un copac căzut undeva pe Transfăgărăşan, pe DN 7C, dar s-a rezolvat destul de repede, au fost colegii mei la faţa locului. În rest, din fericire, cantitatea de zăpadă nu a fost foarte mare, aşa că am reuşit să păstrăm drumurile la negru peste tot”, a mai subliniat Robert Elekes. 

Drumarii le transmit şoferilor să conducă preventiv, să adapteze viteza la condiţiile de drum, să nu bruscheze comenzile maşinilor, chiar dacă văd că şoselele nu sunt acoperite de zăpadă. 

Vă recomandăm să mai citiţi:

Schimbare radicală pentru Piaţa Sfatului din Braşov. Ce vrea Primăria să facă în „Punctul zero“ al oraşului

Godină a făcut publică înregistrarea în care un poliţist a fost ameninţat cu moartea. Ce spune victima VIDEO

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările