Prima femeie şef de post de poliţie din Braşov este la Voila

Prima femeie şef de post de poliţie din Braşov este la Voila

Georgeta Vulcu lucrează în poliţie din 2007. FOTOIPJ Braşov. FOTO IPJ Braşov.

Georgeta Vulcu are 46 ani, este din Făgăraş şi a devenit prima femeie şef de post din judeţul Braşov. Provine dintr-o familie de poliţişti.

Georgeta Vulcu a absolvit Facultatea de Drept „Lucian Blaga“ din Sibiu în 2007, an în care a îmbrăcat cu onoare haina de poliţist. De la data încadrării până în anul 2015, agentul şef adjunct de poliţie Vulcu Georgeta şi-a desfăşurat activitatea în cadrul Postului de Poliţie Voila, iar apoi în cadrul Secţiei 3 Poliţie Rurală Voila.

„Rezultatele profesionale obţinute, precum şi calităţile demonstrate în activitatea operativă au recomandat-o pentru ocuparea funcţiei de şef al Postului de Poliţie Voila. Alegerea meseriei i-a fost insuflată de către tatăl său, şi el poliţist, astfel că, atât ea, cât şi fratele său îşi desfăşoară în prezent activitatea în structurile Poliţiei Române. Împreună cu alţi trei poliţişti aflaţi în subordinea sa, agentul şef adjunct de poliţie Vulcu Georgeta asigură ordinea şi liniştea publică în şase sate ale comunei Voila, unde locuiesc efectiv aproximativ 3.700 oameni. Nu consideră că este un dezavantaj să fii o femeie într-o structură aparent dominată de bărbaţi, ceea ce contează cu adevărat fiind profesionalismul, spiritul de sacrificiu şi corectitudinea, calităţi pe care fiecare poliţist trebuie să le cultive în profesia îmbrăţişată“, se arată într-un comunicat al Poliţiei Braşov.

.

citeste totul despre: