Preţurile terenului s-au prăbuşit pe timp de criză. La Braşov sunt cu 60% mai mici

Preţurile terenului s-au prăbuşit pe timp de criză. La Braşov sunt cu 60% mai mici

Terenurile au acum preţuri şi de două ori mai mici decât în 2008. FOTOArhivă.

Portalul imobiliare.ro a făcut o analiză naţională cu privirea scăderii preţurilor terenurilor în ultimii patru ani de criză economică.

Ştiri pe aceeaşi temă

Campion la reduceri este Iaşiul unde preţurile terenurilor au scăzut cu 77%. La Braşov piaţa terenurilor este acum mai ieftină cu 60%, faţă de anul 2008.

În ciuda potenţialului turistic al judeţului Braşov, este interesant că aici pot fi găsite cele mai ieftine terenuri pentru case, dintre zonele analizate de www.imobiliare.ro. Astfel, cei interesaţi pot achiziţiona cu uşurinţă loturi potrivite pentru construcţia unei locuinţe de vacanţă la preţuri de sub 10 euro pe metru pătrat.

În comuna Hălchiu, spre exemplu, o parcelă de 500 de metri pătraţi este scoasă la vânzare pentru 3.000 de euro (adică 6 euro pe metru pătrat), în vreme ce, în Râşnov, o parcelă de 900 de metri pătraţi costă 7.200 de euro, adică 8 euro pe metru pătrat. Pe de altă parte, în Bran, un lot similar (de 900 de metri pătraţi), este scos la vânzare pentru 12.000 de euro, adică 13 euro pe metru pătrat.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: