Preţuri duble sau chiar triple pentru parcarea în Centrul Istoric al Braşovului. Proiectul, în consultare publică

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Parcarea Regina Maria din Braşov FOTO Primăria Braşov
Parcarea Regina Maria din Braşov FOTO Primăria Braşov

După ce municipalitatea a practicat preţuri de dumping în parcarea supraetajată Regina Maria, acum acestea ar putea deveni identice cu cele din restul Centrului Istoric al Braşovului

După ce fostul primar a practicat preţuri mult mai mici decât în restul Centrului Istoric al Braşovului pentru a-i determina pe şoferi să îşi lase maşinile aici, taxa de parcare la Regina Maria ar putea creşte substanţial. 

În ultima perioadă se întâmplă mai des să nu mai existe locuri libere în parcare, astfel că Primăria Braşov a lansat în dezbatere publică un proiect de hotărâre în care sunt propuse creşteri importante ale costului parcării, mergând chiar până la dublarea sau triplarea acestora. 

Primăria propune ca în parcarea supraetajată Regina Maria, o oră de parcare să coste 3 lei, indiferent de oră, în loc de 1 leu 50, cât este acum pe timp de zi şi 1 leu, cât este pe timp de noapte. 

Municipalitatea îşi doreşte ca preţul abonamentelor pentru riverani să crească de la 50 de lei pe lună, la 70 de lei lunar. În cazul altor persoane care doresc abonament lunar, preţul acestuia ar urma să crească de la 70 de lei lunar, la 150 de lei pentru o lună, în cazul persoanelor fizice şi de la 100 de lei, la 200 de lei pe lună, pentru persoanele juridice. 

Un alt proiect propune creşterea preţurilor şi pentru locurile de veci din Cimitirul Central şi Cimitirul Şprenghi, ambele administrate de Primăria Braşov. 

Acestea sunt propunerile de la care se porneşte în dezbaterea publică, însă locuitorii oraşului vor putea veni cu propriile propuneri. 

„Până în data de 3 octombrie, braşovenii pot veni cu propuneri de modificare, de completre a acestor două proiecte de hotărâre. O pot face pe adresa de e-mail a municipalităţii, infopublice@brasovcity.ro sau la Centrul de Informaţii pentru Cetăţeni, unde se pot depune fizic aceste propuneri”, a precizat purtătorul de cuvânt al Primăriei Braşov, Sorin Toarcea. 

Reprezentanţii municipalităţii vor ţine cont de propunerile cetăţenilor, înainte de a înainte Consiliului Local un proiect de hotărâre care va fi supus aprobării aleşilor. 

Vă mai recomandăm:

Traficanţi de droguri arestaţi preventiv, după ce un tânăr care a consumat substanţe vândute de ei a murit

Grădină de ambrozie crescută lângă o şcoală din Braşov. Părinţii, alarmaţi

Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite