Preşedintele Klaus Iohannis, la exerciţiul militar de la Cincu: „România este un partener credibil în ceea ce priveşte securitatea în regiune“

Preşedintele Klaus
Iohannis, la exerciţiul militar de la Cincu: „România
este un partener credibil în ceea ce priveşte securitatea în regiune“

Preşedintele Klaus Iohannis a apreciat eforturile militarilor. FOTO Presidency.ro

Preşedintele Klaus Iohannis a participat astăzi la exerciţiul militar de la Cincu şi a preciat eforturile depuse de militarii români şi de cei străini.

Ştiri pe aceeaşi temă

La Cincu militarii se antrenează cu muniţie reală pentru a fi pregătiţi să răspundă oricăror amenţări în regiune. Preşedintele Klaus Iohannis a fost prezent astăzi la exerciţiul militar. El a asistat la sesiunea de trageri cu toate tipurile de muniţie, parte din exerciţiile programate astăzi.

„Acest exerciţiu militar de la Cincu este primul după summitul de la Varşovia şi anunţă un program intens pentru anul 2017. Parteneriatul dintre România, SUA şi forţele NATO este unul dintre pilonii politicii externe şi de securitate ai ţării noastre. Acest exerciţiu este o expresie a consolidării relaţiilor între partenerii NATO şi totodată punerea în practică a misiunii NATO , aceea de securitate prin cooperare. România este un partener credibil în ceea ce priveşte securitatea în regiune şi ne dorim ca pe viitor să găzduim exerciţii militare şi mai complexe. De asemenea acest tip de exerciţiu este şi un mod prin care să evaluăm dotările şi echipamentele Armatei Române şi să vedem dacă ele fac faţă cerinţelor actuale. Astfel de exerciţii vor creşte eficienţa forţelor aliate în regiune, dar reprezintă şi eforturile NATO de a crea stabilitate în partea de sud şi est a alianţei. România a demonstrat că nu este un simplu participant şi îşi poate asuma coordonarea şi conducerea unor astfel de exerciţii“, a declarat la Cincu, preşedintele Klaus Iohannis.

Peste 2.700 de militari din cinci ţări membre ale NATO (Bulgaria, Canada, Polonia, România şi Statele Unite ale Americii) şi cinci state membre ale Parteneriatului pentru Pace (Armenia, Azerbaidjan, Georgia, Republica Moldova şi Ucraina) participă până 7 august, la exerciţiul multinaţional Saber Guardian -16, ce se desfăşoară la Centrul de Instruire pentru Luptă al Forţelor Terestre din Cincu.

Exerciţiul planificat de Statul Major al Forţelor Terestre şi condus de un comandament constituit din militari aparţinând Diviziei Multinaţionale de Sud-Est se desfăşoară în patru etape - exerciţii de comandament, de instruire prin simulare asistată de calculator, de antrenament cu trupe în teren şi exerciţii tactice cu trageri de luptă cu toate categoriile de armament.

Peste 900 de militari din Forţele Terestre Române aparţinând Brigăzii 18 Infanterie „Banat”, Regimentului 69 Artilerie Mixtă „Silvania”, Batalionului 317 Cercetare „Vlădeasa”, împreună cu 1.700 de militari americani dotaţi cu tancuri M1A2 Abrams şi maşini de luptă blindate Bradley şi cu 47 de militari canadieni cu maşini de luptă ale infanteriei vor executa exerciţii tactice cu trageri de luptă. Militarii din celelalte ţări vor participa la exerciţiile de comandament şi de instruire prin simulare asistată de calculator interconectate cu Centrul de Instruire de la Novo Selo, Bulgaria, şi cu Centrul de Instruire pentru Menţinerea Păcii şi Securitate de la Yavoriv, Ucraina.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: