Preşedintele Consiliului Judeţean Braşov, Aristotel Căncescu, a fost găsit incompatibil

Preşedintele Consiliului Judeţean Braşov, Aristotel Căncescu, a fost găsit incompatibil

Aristotel Căncescu este unul dintre cei mai bogaţi politicieni. FOTOAdevărul.

Agenţia Naţională de Integritate a anunţat că preşedintele Consiliului Judeţean Braşov deţine şi calitatea de reprezentant al SC Apă Canal Sibiu, lucru interzis de lege.

Ştiri pe aceeaşi temă

În comunicatul privind constatarea stării de incompatibilitate în cazul lui Aristotel Adrian Căncescu, ANI precizează că în urma evaluărilor, s-a constatat că acesta se află în stare de incompatibilitate începând cu data de 29.05.2009, întrucât deţine, simultan, atât funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Braşov cât şi calitatea de reprezentant al Judeţului Braşov în Adunarea Generală a Acţionarilor în cadrul S.C. APĂ CANAL S.A. Sibiu, "încălcând astfel, dispoziţiile art. 87 alin. (1) lit. f) din Legea nr. 161/2003 privind unele măsuri pentru asigurarea transparenţei în exercitarea demnităţilor publice, a funcţiilor publice şi în mediul de afaceri, prevenirea şi sancţionarea corupţiei, cu modificările şi completările ulterioare". Aristotel Căncescu nu a putut fi contactat pentru a oferi un punct de vedere.

Aristotel Căncescu este unul dintre cei mai bogaţi preşedinţi de Consilii Judeţene. A intrat în politică în 1993 ca senator, iar din anul 2000 este în fruntea Consiliului Judeţean Braşov. Are în cont 4 milioane de euro bani pe care i-a încasat după ce a vândut o reţea de posturi radio sub siglă Mix FM. El mai deţine şi două case de locuit de 430 de metri pătraţi, dar colecţii de artă.


Modul în care a obţinut însă banii a fost un subiect controversat şi a făcut obiectul unui dosar DNA, care însă nu a mai ajuns în justiţie. Astfel, pe 22 ianuarie 2007, societăţile Canaris SRL şi Radio Tâmpa SRL au vândut un număr de 24 de licenţe audiovizuale către firma Canet Radio SRL, al cărei unic asociat era Aristotel Căncescu. Tranzacţia a fost făcută în familie, din partea celor două firme contractele fiind semnate de fratele liberalului şi de un apropiat al acestuia. Preţul plătit de Căncescu pentru propriile licenţe radio a fost de 100 de euro bucată. Apoi, Căncescu a vândut firma care deţinea deja licenţele unei companii străine pentru sumă de 5, 9 milioane de euro. A plătit impozitul de 16 %, iar diferenţa a ajuns în propriile conturi.  Ani la rând procurorii au făcut cercetări pentru a-l acuza de evaziune fiscală, dar dosarul nu a mai ajuns în instanţă, iar Căcescu a scăpat basma curată.

Preşedintele Consiliului Judeţean este cunoscut ca fiind şi cel mai mare susţinător al construirii unui Aeroport la Braşov. Lucru lăusabil, care i-a adus şi multe voturi. Din păcate însă Aeroportul este în acest moment tot la stadiul de promisiuni. Lucrările la pistă ar trebui să înceapă în această săptămână, însă această promisiune a fost făcută lunar şi pâna acum utilajele nu au început lucrul.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: