Preotul din Cincu a fost suspendat de Mitropolia Ardealului după ce a fost trimis în judecată pentru fraudă cu fonduri europene

Preotul din Cincu a fost suspendat de Mitropolia Ardealului
după ce a fost trimis în judecată
pentru fraudă cu fonduri europene

Preotul Adrian Butum (strânga) a fost suspendat de Mitropolie. FOTOmytex.ro

Adrian Butum este acuzat că a obţinut fonduri europene folosind declaraţii false despre mai multe terenuri agricole. A declarat că biserica foloseşte mai multe terenuri, care în realitate se aflau în Poligonul Militar din Cincu.

Ştiri pe aceeaşi temă

Adrian Butum a fost suspendat de Mitropolia Ardealului, parohia fiind preluată de un preot din Făgăraş. Adrian Butum este acuzat că a obţinut fonduri europene folosind declaraţii false despre mai multe terenuri agricole.

„În urma deciziei procurorilor Direcţiei Naţionale Anticorupţie, de trimitere în judecată a preotului Florin Adrian Butum, paroh al Parohiei Cincu, Protopopiatul Făgăraş II, judeţul Braşov, publicată în ziua de 9 ianuarie a.c., Permanenţa Consiliului Eparhial al Arhiepiscopiei Sibiului a hotărât, în conformitate cu prevederile Regulamentului autorităţilor canonice disciplinare şi al instanţelor de judecată ale Bisericii Ortodoxe Române, suspendarea învinuitului din oficiul de paroh al parohiei Cincu, începând cu data de 10 ianuarie 2017”, se arată într-un comunicat al Mitropoliei Ardealului.

Florin Butum este acuzat de folosire sau prezentare cu rea-credinţă de documente ori declaraţii false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obţinerea pe nedrept de fonduri europene dintre care una în formă continuată. Alături de preot au mai fonst trimişi în judecată şi doi funcţionari ai Primăriei din Cincu care l-au ajutat să obţină fondurile europene. Preotul a pretins că parohia sa deţine teren, dar şi o turmă de oi pe care le păstoreşte. În realitate terenul se afla în incinta Poligonului Militar de la Cincu. Dosarul se va judeca la Tribunalul Braşov.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările