Premieră la Teatrul Sică Alexandrescu: Poveste de Iarnă de William Shakespeare

Premieră
la Teatrul Sică Alexandrescu: Poveste de Iarnă de William
Shakespeare

Piremiera va avea loc la Teatrul Sică Alexandrescu din Braşov. FOTOAndrei Paul.

Spectacolul Poveste de Iarnă este în regia Alinei Hiristea care a semnat până în prezent regia a peste cincizeci de spectacole de teatru profesionist. Biletele s-au pus în vânzare la casieria teatrului.

Ştiri pe aceeaşi temă

Actorii teatrului „Sică Alexandrescu“ invită braşovenii la premiera spectacolului „Poveste de iarnă“ de William Shakespeare, care va avea loc pe 31 martie 2017, de la orele 19.00, la Sala Mare a teatrului. Evenimentul va fi precedat în 30 martie, de la orele 19.00, de o reprezentaţie în avanpremieră a spectacolului. Poveste de iarnă se bazează pe adaptarea scenică a operei lui Shakespeare,  semnată de scriitorul Radu Aldulescu, pornind de la traducerile lui Dan Grigorescu şi Ion Vinea.

Spectacolul imaginat de regizorul Alina Hiristea este istoria a doi prieteni din copilărie, Leontes si Polixenes, care se reîntâlnesc după mulţi ani. Leontes este acum regele Siciliei, iar Polixenes, regele Boemiei. În vizita la Leontes, Polixenes e bucuros să rememoreze trecutul alături de acesta. După un timp, când decide să plece, Polixenes e rugat de Leontes să mai ramâna. Pentru că nu acceptă, Leontes îşi trimite şi soţia, pe Hermione, să-l convingă. Aceasta reuşeşte. Dar Leontes, în loc să se bucure, începe să bănuiască o aventură între soţia sa şi cel mai bun prieten. O poveste despre suspiciune, gelozie, răzbunare, regrete şi iertare, dar şi o meditaţie despre felul în care viitorul şi trecutul se influenţează reciproc.

Preţurile biletelor pentru spectacole este de 35 lei ( preţ întreg) şi 18 lei (preţ redus pentru elevi, studenţi şi pensionari). Acestea se vând ca casieria teatrului.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: