Premieră naţională la Râşnov. Concurs de sărituri cu schiurile pe trambulina K90

Premieră naţională la Râşnov.
Concurs de sărituri cu schiurile pe trambulina K90

Trambulinele de la Râşnov respectă toate standardele europene. FOTOAdevărul.

Competiţia va avera loc în acest weekend la baza de pe Valea Cărbunării. La concursul internaţional de la Râşnov participă loturile naţionale de sărituri cu schiurile din Austria, Rusia, Polonia, Letonia, China, Kazahstan, Belarus, Ucraina, Bulgaria şi România.

Ştiri pe aceeaşi temă

Este primul concurs pe trambulinma K90, cea mai mare din România şi un test pentru Festivalul Olimpic al Tineretului European ce va avea loc în februarie.

Tot în acest weekend la Cheile Grădiştei şi Poiana Braşov vor avea loc competiţii naţionale test pentru probele de schi fond şi biatlon înainte de începerea FOTE.

România va organiza ediţia de iarnă a Festivalului Olimpic al Tineretului European (FOTE 2013) în prerioada 17-22 februarie. Competiţia este destinată sportivilor europeni cu vârste cuprinse între 14 şi 19 ani.

Deschiderea competiţiei va fi în Braşov în 17 februarie, iar satul olimpic va fi în Poiana Braşov. Întrecerile se vor desfăşura în Braşov (hochei pe gheaţă), Poiana Braşov (schi alpin, patinaj viteză pe pistă scurtă şi patinaj artistic), Predeal (snowboard şi schi fond), Râşnov (sărituri cu schiurile) şi Fundata Cheile-Grădiştei (biatlon). Concursurile vor fi transmise de posturile Digi Sport şi Digi 24.

Promovare pentru toate staţiunile

FOTE se organizează din doi în doi ani. Ultima ediţia a fost în Cehia, la Liberec. Acolo, lucrările au fost finalizate cu un an înainte de începerea competiţiei.

La FOTE vor participa 1500 de sportivi din toată Europa, care care se adaugă sute de oficiali şi jurnalişti. La eveniment se aşteaptă cel puţin 100.000 de turişti străini. Competiţiile vor fi televizate în toată Europa. Astfel promovarea turistică a staţiunilor din Braşov şi de pe Valea Prahovei ar fi uriaşă.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: