Povestea lui Beethoven, uriaşul cu ochi blânzi care salvează oameni în munţii Braşovului. Isprăvile sale l-au făcut vedetă naţională

Povestea lui Beethoven, uriaşul cu ochi blânzi care salvează oameni în munţii Braşovului. Isprăvile sale l-au făcut vedetă naţională

Marilena Rekkert este foarte mândră de Beethoven, un Saint Bernard foarte bine dresat

Beethoven, un Saint-Bernard de aproape 100 de kilograme, dresat ca la carte şi nespus de iubitor, este una dintre vedetele judeţului Braşov în ceea ce priveşte câinii de rasă.

Ştiri pe aceeaşi temă

Uriaşul cu ochi blânzi a fost dresat de Liviu Orghidan, un profesionist în domeniu, iar rezultatele nu au întârziat să apară, câinele obţinând numeroase premii la diferite competiţii.
 

Are părinţi campioni

Beethoven este crescut, îngrijit şi iubit de soţii Rekkert din Codlea, care îl consideră un membru al familiei, alintat peste măsură. Părinţii lui Beethoven au fost campioni, aşa că obligatoriu el a moştenit talentul. Beethoven are 5 ani şi aproape 100 de kilograme şi face parte din Centrul Naţional de Educaţie Canină, afiliat Asociaţiei Chinologice din România. Este alintat de cea care îl îngrijeşte cu multă atenţie, profesoara de biologie Marilena Rekkert.
 
„Beethoven este membrul familiei, îl iubim foarte mult şi este de fapt un mod de viaţă, care uneşte de fapt toţi oamenii care au aceeaşi pasiune. Câinii sunt prietenii devotaţi ai oamenilor şi cred că faptele lor ne dau de multe ori o lecţie de viaţă. Beethoven a făcut nişte lucruri deosebite, care sigur ne-au rămas în amintire”, ne spune Marilena Rekkert.
 
Uriaşul a reuşit să obţină multe premii la diferite concursuri, dar cel mai reprezentativ a fost locul 3 căutare – salvare oameni, la o competiţie naţională. Asta l-a făcut să se afirme şi a fost astfel confirmat faptul că este un câine deosebit.
 

Are în instinct să fie salvator

„Este un câine deosebit, fără falsă modestie, pentru că la concursul care a avut loc la Predeal, Beethoven s-a remarcat cu locul 3, având aproape 3 ani atunci. A avut de căutat victime pe o suprafaţă de 3 hectare, într-un timp record până în 10 minute, iar Beethoven în 7 minute s-a descurcat şi a adus şi victimele la locul unde s-a întâlnit cu antrenorii”, povesteşte stăpâna câinelui.
 
Marilena Rekkert spune că este un câine ataşat de oameni şi în special de copii. Beethoven a reuşit să salveze câteva persoane de-a lungul timpului.
 
„Ne plimbam prin pădure, ne-am întâlnit cu nişte prieteni şi la un moment dat Beethoven devine agitat şi parcă ne spunea că ceva se întâmplă şi căuta să ne ducă din traseul nostru în altă parte. Într-adevăr, un brad foarte mare urma să cadă şi ne-ar fi omorât probabil pe mulţi dintre noi. Nu ne-a venit să credem fapta lui”, îşi aminteşte Marilena Rekkert, pentru care Beethoven înseamnă totul.


Beethoveen este proaspăt tătic!

Uriaşul Saint-Bernard are acum în grijă opt pui. Micuţii sunt perfect sănătoşi şi mănâncă minimum de trei ori pe zi. Cea care îi hrăneşte este Aisha, o femelă în vârstă de 4 ani, care a devenit pentru a doua oară mamă. Familia fericită are acum 10 membri, care se bucură de viaţă şi datorită grijii nespuse purtate de stăpânii, emoţionaţi până la culme în urma fericitului eveniment.
 
„La Codlea viaţa are acum altă culoare”, spun cei doi stâpâni ai cânilor din rasa Saint-Bernard, fericiţi până peste cap că au opt „bijuterii” în curte. Puii năzdrăvani înveselesc ambele familii, care acum investesc mult timp în creşterea şi educarea micuţilor.
 
„Suntem foarte mândri şi fericiţi. De acum suntem «bunici», iar Beethoveen va avea mai multe responsabilităţi. Trebuie să aibă grijă de pui şi să-i ducă la plimbare pe munte. În acelaşi timp, el trebuie să o alinte pe mama micuţilor, pe Aisha”, ne spune Marilena Rekkert.
 
Stăpâna lui Beethoven, Marilena Rekkert, speră ca puii să obţină, la rândul lor, performanţe la maturitate.
 
„Mânâncă foarte mult puii, chiar şi de trei ori pe zi. Sunt foarte gingaşi şi jucăuşi. Îi îngrijim cu multă dragoste, dar au şi copiii grijă de ei şi se joacă aproape toată ziua”, precizează şi Attila Nemeth, proprietarul puilor de câine.
 
Acesta spune că va păstra doi dintre ei, iar pentru restul există deja cumpărători. Un pui de Saint Bernard se vinde în acest moment cu 300 de euro.
Imagini din aceeasi galerie
Distribuie imaginea

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările