Poligon de antrenament în condiţii extreme la ISU Braşov

Poligon de antrenament în condiţii extreme la ISU Braşov

Poligonul de antrenament simulează incendii violente. FOTOISU Braşov

Pompierii se vor antrena în două containere speciale care simulează incendii violente. Ei vor vedea cums e manifestă focul şi care este cea mai bună metodă de intervenţie. Antrenamentul va fi extrem de util pentru intervenţiile reale.

Poligonul de antrenament a fost a fost amenajat în incinta Detaşamentului Făgăraş. Este vorba de două containere în care se studiază fenomenele termice extreme. Scopul antrenamentelor este de a recunoaşte pe timpul intervenţiilor care este stadiul de dezvoltare al unui incendiu. În funcţie de de acesta se stabileşte tactica de intervenţie ce trebuie adoptată, una defensivă sau una ofensivă. Practic pompierii se vor antrena în condiţii aproape reale, dar în siguranţă şi vor ştii pe viitor cum să gestioneze situaţiile extreme de periculoase cum sunt intervenţiile la incendii violente.

„Prin antrenamentele ce se vor desfăşura încercăm să anticipăm posibilitatea de dezvoltare a unui incendiu, astfel încât pe timpul intervenţiilor la care participăm să fim capabili să ne protejăm de evoluţia rapidă şi surprinzătoare a focului. Antrenamentele au început deja cu sprijinul unor colegi din cadrul ISU Suceava, col. (r) Popovici Sorin şi plutonier major Popovici Bogdan“, au declarat reprezentanţii ISU Braşov.  

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: