Petiţie pe Facebook pentru realizarea Aeroportului Braşov

Petiţie pe Facebook pentru realizarea Aeroportului Braşov

Braşovul aştraptă un aeroport de mai bine de un deceniu. FOTOaeroportulbrasov.ro

După ce Braşovul nu a primit niciun ban de la Guvern pentru construirea aeroportului, un susţinător al proiectului a făcut o periţie on-line. În doar trei zile s-au strâns pentru 3.200 de semnături PRO Aeroport.

Ştiri pe aceeaşi temă

Cel care a creat petiţia semnează cu numele Ion Popescu şi îi invită pe braşoveni să susţină Aeroportul de la Ghimbav.

Consiliul Judeţean încearcă de ani buni să obţină finanţare. „De la bugetul de stat am primit zero lei pentru aeroport. Poate la rectificarea din luna iunie să primim ceva. Toată lumea susţine construcţia acestui aeroport foarte necesar judeţului Braşov, dar, când este vorba de bani, nu primim nimic“, a declarat vicepreşedintele Consiliului Judeţean Braşov,  Mihai Pascu.

Aeroportul va aduce şi mult mai mulţi turişti la Braşov, oraşul de sub Tâmpa fiins pe locul al doilea la nivel naţional ca număr de vizitatori după Bucureşti. Studiile arată că Braşovul ar putea atrage 20% dintre turiştii care aterizează la Otopeni. Aeroportul se va întinde pe 209 hectare, iar terminalul va avea 10.000 de metri pătraţi. În mod direct, aeroportul va crea în jur de 4.000 de locuri de muncă. Se estimează că alte 6.000 de locuri de muncă vor fi create la companiile care îl vor deservi.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: