Petiţie pentru amenajarea pistelor de biciclete la Braşov

Petiţie pentru amenajarea pistelor de
biciclete la Braşov

Listele cu semnături au depuse la Primărie. FOTOfacebook

Reprezentanţii Grupului de Iniţiativă „Bicicleşte Omeneşte“  au depus la Primărie o petiţie cu 2800 de semnături în care cer amenajarea unor piste corespunzătoare pentru biciclete.

Ştiri pe aceeaşi temă

2.300 de braşoveni şi 500 de turişti au semnat în sprijinul acestei petiţii. „Ne dorim să ne implicăm în elaborarea Planului de Mobilitate Urbană Durabilă prin propunerea unor soluţii tehnice pentru o infrastructură coerentă destinată pistelor de bicicletă. Până acum am avut mai multe întâlniri cu specialiştii britanici care elaborează acest plan, ei fiind interesaţi de acest aspect“, a declarat Laura Istrate, unul dintre iniţiatorii proiectului. 

Maximilian Munteanu, un alt iniţiator al demersului spune că în perioada următoare se vor recruta voluntari care vor filma mai multe varinate de trasee pentru a se vedea dacă  pot fi amenajate noi piste de biciclete.

Reprezentanţii Primăriei susţin ideea, dar spun că este nevoie de găsirea unor variante care să şi fie aplicabile. Există  bulevarde şi străzi care nu au suficiente benzi, unde se circulă cu viteză mare şi unde o pistă de biciclete ar pune în pericol atât şoferii, cât şi bicicliştii.  La Braşov există acum piste de biciclete pe o distanţă de 9 kilometri, dar pistele sunt pe bucăţi, nu sunt legate între ele. În plus unii şoferi consider că pista de biciclete este un bun loc de parcare.

Dacă în municipiu situaţia nu este tocmai roz, bicicliştii pot alege trasee din judeţ. Chiar dacă nici acestea nu sunt marcate special pentru biciclete măcar se pot admira peisaje superbe şi respire aer curat.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: