Peste o mie de oameni au venit să îl vadă pe Patriarh (vezi FOTOGALERIE)

Sfinţirea Bisericii „Sfinţii Împăraţi Constantin şi Elena", din cartierul Răcădău a adunat peste o mie de braşoveni, dornici să îl vadă şi să îl atingă pe Patriarhul României, prezent la slujbă.

Ştiri pe aceeaşi temă

Credincioşii s-au adunat cu mic cu mare la biserica din Răcădău pentru a lua parte la slujba de sfinţire, oficiată de Patriarhul României, Preafericitul Daniel, Mitropolitul Ardealului, Înaltpreasfinţitul Laurenţiu Streza şi alţi cinci ierarhi ortodocşi.


Biserica s-a dovedit neîncăpătoare pentru cei peste o mie de credincioşi, veniţi la slujbă.


Oamenii au ascultat şi au văzut ceremonia din curtea bisericii şi de pe străzile lăturalnice, pe un ecran-gigant instalat pe peretele lăcaşului de cult.


În ciuda vremii potrivnice, enoriaşii au stat răbdători ore în şir în preajma bisericii.


„Am venit pentru această slujbă şi bineînţeles pentru a-l vedea pe Preafericitul Daniel. Nu am reuşit să intru în biserică, pentru că sunt foarte mulţi oameni şi nu ne mai lasă să intrăm. Mă aşteptam să fie multă lume, pentru că este un eveniment deosebit, pentru toţi credincioşii", a declarat Aurica Pavel, o braşoveancă de 38 de ani.


„Am venit astăzi aici special pentru vizita Patriarhului, dar şi pentru biserica aceasta. M-am rugat pentru sănătate, pentru copii şi nepoţi, dar mai ales pentru sănătate, pentru că este cel mai important lucru. Este o onoare pentru noi să-l vedem aici pe Patriarhul României", a spus Sevastian Stoica, un bărbat de 74 de ani, prezent la ceremonie.


La slujbă au participat şi foarte mulţi copii, veniţi cu părinţii şi cu bunicii lor.


„Eu mă rog la Doamne-Doamne să îi ajute pe mami şi pe tati. Îmi place să vin la biserică, în fiecare duminică cu mama", a spus Gabriela Pavel, o fetiţă de numai cinci ani.Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe brasov@adevarul.ro!

Pentru ultimele noutăţi din Braşov, click pe poza de mai jos:Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările