Peste 90.800 lei s-au adunat la cursa cu obstacole Braşov Heroes

Peste 90.800 lei s-au adunat la cursa cu obstacole Braşov Heroes

Brasov Heroes, un eveniment dedicat unor scopuri nobile

Fundaţia Comunitară Braşov a organizat a treia ediţie a cursei cu obstacole Braşov Heroes, cu scopul de a strânge fonduri pentru susţinerea a 12 proiecte înscrise de organizaţii non-guvernamentale şi grupuri de iniţiativă din Braşov. Evenimentul a generat peste 90.000 lei, din donaţiile făcute de braşovenii şi companiile partenere care au ales să participe activ la viaţa comunităţii.

Ştiri pe aceeaşi temă

Evenimentul, care a avut loc şi în acest an în zona de agrement din Parcul Noua, a reunit la cea de-a treia ediţie 750 de alergători la start (faţă de 540 în ediţia 2015 şi 320 la prima ediţie) şi peste 400 de spectatori care au venit să-şi susţină favoriţii şi să petreacă timp în zona special amenajată pentru activităţi şi relaxare, deşi vremea i-a făcut să-şi deschidă umbrelele. Nu mai puţin de 60 echipe a 240 de alergători, 110 familii cu peste 280 de membri (faţă de 84 de familii anul trecut) şi 230 de alergători individuali, vedete şi sportivi profesionişti au alergat în cursa cu obstacole Braşov Heroes.

Concurenţii au fost atât alergători experimentaţi, cât şi amatori; peste 140 de copii au alergat în cursă, iar noutatea absolută constă în participarea unui căţel la cursa de familie, Sara în vârstă de 2 ani, care a alergat alături de stăpâna ei şi a purtat numărul de concurs 947 şi o medalie la sfârşitul cursei.

Şi anul acesta ambasadorii cauzelor au reuşit să mobilizeze un număr semnificativ de susţinători care să doneze pentru cauza reprezentată. Simona Ivăncescu, ocupanta locului 2 la cursa scurtă şi ambasador al asociaţiei ADDIP a strâns 1500 lei prin susţinerea a 14 prieteni.

Aceeaşi sumă a fost mobilizată şi de către ambasadoarea asociaţiei De-a Arhitectura, Bogdana Grapă, cât şi de susţinătorul asociaţiei ”Milioane de prieteni”, Răzvan Cicorschi.

În topul susţinătorilor se află Enache Silvana – ambasadoarea asociaţiei Copiii de Cristal a reuşit să mobilizeze 18 prieteni şi suma de 1005 lei.

La finalul zilei de duminică, două dintre cauze au depăşit bugetul estimat pentru  proiectele lor – Asociaţia Rază de Speranţă şi Fundaţia Rafael, ambele adresându-se copiilor cu dizabilităţi. Alte două se află foarte aproape de atingerea bugetului setat, strângând peste 80% din bugetul propus. Opt cauze au depăşit peste 50% din suma necesară. Donaţiile continuă până pe data de 1 iulie pentru a le oferi ocazia celor care doresc să ajute organizaţiile să-şi strângă întreaga sumă să facă donaţii atât online, pe platforma site-ului evenimentului www.brasovheroes.fundatiacomunitarabrasov.ro, cât şi  în locaţiile partenere: librăriile Şt.O.Iosif, Bookcity din Coresi Mall sau cafeneaua Tipografia.

Peste 16.000 de lei din suma strânsă în cadrul evenimentului reprezintă donaţii directe de la partenerii evenimentului: Vodafone, Continental, Coresi Avantgarden, Elmas, Generali Asigurări, Metropolitan Life, Rolem, Minus 22, Bausch&Lomb şi Apex. La acestea s-au adăugat şi susţineri în produse şi premii care încurajează activităţile sportive, de la Yves Rocher, Aqua Carpatica, S-karp, Rolem, Generali şi Mareş Outdoors Events.

Imagini din aceeasi galerie
Distribuie imaginea

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările