Peste 70 de companii  din România sunt interesate să lucreze cu Airbus Helicopters de la Ghimbav

Peste 70 de
companii  din România sunt interesate să
lucreze cu Airbus Helicopters de la Ghimbav

Elicopterul H215 va fi produa la Braşov. FOTOAirbus.

Conducerea Airbus Helicopter, companie ce a deschis în septembrie o fabrică la Braşov vrea să lucreze cu cât mai mulţi furnizori români pentru a dezvoltae industria aeronautică din România.

Ştiri pe aceeaşi temă

Airbus Helicopters doreşte să creeze în România un cluster de furnizori care să livreze soluţii şi echipamente pentru Airbus Helicopters, a anunţat compania în timpul unei întâlniri cu 70 de firme care a avut loc la sediul noii fabrici din Ghimbav.

 „Suntem nerăbdători să începem să producem în România elicopterul H215. Suntem impresionaţi de interesul manifestat de furnizorii români de a lucra cu noi. Credem în capacitatea lor de a livra calitate în condiţii de cost optime şi cu respectarea termenelor şi abia aşteptăm să lucrăm împreună pentru a spori competenţele acestora. Scopul nostru este să dezvoltăm în România un lanţ de aprovizionare care să deservească nu doar elicopterele produse de Airbus Helicopters Industries în România, dar şi reţeaua noastră globală“, a spus Serge Durand, Director general al Airbus Helicopters Industries.

La întâlnirea cu Airbus Helicopters au participat, printre altele, companii precum Aerostar, Aeroteh, Romtehnica, IAR, Electromagnetica, Alro Slatina, IMSAT, Turbomecanica, Sonovision Romania, Siemens.

 „Suntem pregătiţi să începem producţia de elicoptere H215 aici, la Braşov, de îndată ce vom avea o comandă semnificativă care să asigure fluxul minim de producţie necesar rodajului industrial”, a mai spus Serge Durand.

H215 este un elicopter construit în România, un aparat de zbor robust şi rentabil, potrivit pentru o gamă largă de misiuni precum cele utilitare, operaţiuni ONU de menţinere a păcii, misiuni logistice şi de suport, inclusiv militare (H215 M). Certificat atât de EASA (Agenţia Europeană pentru Siguranţă în Aviaţie) cât şi de FAA (Administraţia Federală a Aviaţiei din SUA), elicopterul H215 este echipat cu cele mai moderne tehnologii, îndeplinind cele mai recente condiţii de siguranţă. În particular, H215 poate zbura sigur în condiţii de vizibilitate degradată datorită pilotului automat în patru axe.

 „Industria aeronautică din România se bucură de experienţă şi competenţă şi noi ne aflăm aici pentru a-i ajuta pe furnizorii locali să consolideze aceste capabilităţi şi să se dezvolte, cu scopul final, comun de a crea împreună un produs de calitate, realizat în România. Nu este un început, ci mai degrabă o continuare a cooperării istorice bogate a Airbus cu furnizorii români. Sunt optimist”, a spus Franck Micholet, Vice-preşedinte, Director  Sisteme Dinamice şi Achiziţii Strategice la Airbus Helicopters.

Airbus Helicopters a inaugurat pe 13 septembrie 2016 noua fabrică de la Braşov, în prezenţa preşedintelui francez Francois Hollande şi al premierului Dacian Cioloş. Primul H215 fabricat 100% în România ar putea ieşi de pe linia finală de asamblare în 2018. Fabrica de la Ghimbav va avea 350 de angajaţi când va atinge capacitatea maximă de producţie. Investiţia s-a ridicat la 50 de milioane de euro.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: