Peste 200.000 de pelerini, la Mănăstirea Şumuleu Ciuc

Mii de pelerini au venit pe jos la Muntele Şumuleul Mic, locul celui mai mare pelerinaj catolic din centrul şi sud-estul Europei.

Ştiri pe aceeaşi temă

VEDEŢI MAI MULTE IMAGINI AICI!

În fiecare an, de Rusalii, Mănăstirea Şumuleu, de lângă Miercurea-Ciuc, devine loc de pelerinaj pentru mii de credincioşi romano-catolici din ţară, dar şi din Ungaria.

Slujbele de Rusalii au început de ieri şi vor dura până duminică, în zona care cuprinde Catedrala Franciscană Şumuleu Ciuc şi Muntele Şumuleul Mic. Primele grupuri de pelerini veniţi pe jos din toate colţurile judeţului Harghita au sosit la Şumuleu încă de ieri.

Pelerinaj cu trenuri speciale

Ca în fiecare an, la Şumuleu sunt aşteptaţi şi credincioşi din Ungaria, care vin cu trenuri puse în circualaţie special pentru procesiunea de Rusalii. Garniturile „Rapidul Secuiesc" şi „Expresul Şumuleu" au plecat din Ungaria ieri dimineaţă şi au ajuns la Miercurea Ciuc în această dimineaţă. De aici, pelerinii au plecat pe jos spre mănăstire.

Există şi pelerini veniţi pe jos din străinătate. Doi tineri din Slovacia au ajuns deja la Şumuleu, după ce au parcurs pe jos un traseu de aproximativ 1.000 de kilometri.

Pelerinajul catolic de la Şumuleu Ciuc, cel mai mare din Europa Centrală şi de Est, îşi are originea în secolul al XV-lea.

Poliţiştii au luat măsuri speciale de păstrare a ordinii publice în zonă. Accesul autoturismelor şi al autocarelor în zonă este interzis, la fel ca şi comerţul stradal.  


Pentru ultimele noutăţi din Braşov, click pe poza de mai jos:

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: