Pericolul care pândeşte odată cu răcirea vremii. Ce recomandă specialiştii pentru a preveni incendierea imobilelor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ca să fim feriţi de accidente în sezonul rece, trebuie să curăţăm coşurile de fum FOTO Paola Ivan
Ca să fim feriţi de accidente în sezonul rece, trebuie să curăţăm coşurile de fum FOTO Paola Ivan

Specialiştii spun că trebuie să curăţăm sistemele de evacuare a fumului în fiecare an, dacă vrem să nu avem surprize neplăcute. O asemenea operaţiune durează doar câteva minute

După luni bune în care nu a fost nevoie să ne facem griji din cauza încălzirii, temperaturile au scăzut şi toamna şi-a intrat, cam devreme, în drepturi. Vremea s-a răcit de-a binelea în ultimele zile, astfel că mulţi braşoveni au fost nevoiţi să-şi încălzească locuinţele. După o pauză atât de mare, sunt necesare verificări pentru evitarea accidentelor. 

„Verificaţi sobele, centralele termice şi coşurile de evacuare a fumului şi gazelor fierbinţi pentru a preveni eventuale incidente cauzate de defecţiuni tehnice şi a evita inhalarea de fum şi gaze toxice. Utilizaţi mijloacele de încălzire fără defecţiuni sau improvizaţii pentru încplzirea locuinţelor. Nu suprasolicitaţi instalaţia electrică din locuinţa dumneavoastră sau de la locul de muncă. Amplasaţi mijloacele de încălzire departe de materialele combustibile”, a transmis maiorul Ciprian Sfreja, purtătorul de cuvânt al ISU Braşov.

Specialiştii spun că verificarea sistemelor de încălzire şi a celor de evacuare trebuie să fie făcută în fiecare an, de obicei în primele zile de toamnă.

„Verificarea constă în următoarele lucrări: pe partea de ISCIR, centralele să fie funcţionale, iar pe partea de evacuare a căldurii, curăţarea centralei, dacă este pe peleţi sau pe lemne, curăţarea pe interior a centralei, eliberarea gudronului ce se depune pe ea, după care se continuă pe coşul de fum, pe sistemul de evacuare a gazelor”, a explicat Leonard Mihai, administratorul firmei Igiena Serv, care se ocupă de curăţarea coşurilor de fum.

Specialistul spune că este nevoie să fie curăţate chiar şi coşurile instalaţiilor care funcţionează pe gaz, deoarece, pentru că acestea reprezintă locuri cu temepratură mai ridicată pe durata iernii, se întâmplă ca păsările să îşi facă cuib în ele. Potrivit lui Leonard Mihai, curăţarea se face acum cu ajutorul unor dispozitive moderne şi se folosesc chiar şi camere video în vârful unor dispozitive care coboară pe coş, pentru a vedea ce fel de depunere este pe sistemul de evacuare, încât curăţarea să fie cât mai eficientă. 

Vă mai recomandăm:

Explicaţiile halucinante ale unui şofer oprit de Poliţie pentru că rula cu 123 de kilometri la oră prin oraş

Teribila poveste de groază trăită de o femeie înainte de gluma nesărată, cu „Ursu băă”, a celor de la 112

Braşov



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite