Percheziţii la mai multe firme şi persoane suspectate de spălare de bani. Prejudiciul este de 1,5 milioane de euro

Percheziţii
la mai multe firme şi persoane suspectate de spălare de bani. Prejudiciul este de 1,5 milioane de euro

Percheziţiile se desfăşoară în mai multe judeţe. FOTOArhivă.

Poliţiştii din Braşov şi din alte judeţe au descins la sediul mai moltor firme, dar şi la domiciliul administratorilor suspectaţi că au transferat sume mari de bani în anumite firme cu scopul de a-i scoate din ţară.

Ştiri pe aceeaşi temă

Poliţiştii din Braşov, cu sprijinul colegilor din mai multe judeţe, efectuează 12 percheziţii la societăţi comerciale şi persoane bănuite că ar fi cauzat un prejudiciu de aproximativ 1.500.000 de euro prin activităţi de spălare a banilor. Percheziţiile se desfăşoară în Arad, Bistriţa-Năsăud, Cluj şi Prahova.

„În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii de către administratorii societăţilor respective a infracţiunii de spălare a banilor, prin crearea unor multiple circuite fictive cu sume de bani, provenind aparent din operaţiuni cu caracter transnaţional şi investiţii de echipamente şi mijloace fixe,  cu intenţia de a le transfera în contul unor societăţi controlate, din afara ţării. Prejudiciul cauzat prin activitatea infracţională este de aproximativ 1.500.00 euro.   La finalizarea percheziţiilor, zece persoane vor fi conduse la sediul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Braşov, în vederea audierii“, se arată într-un comunicat al Poliţiei Braşov. 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: