Percheziţii la Primăria din Miercurea Ciuc. Birourile primarului şi ale viceprimarilor au fost sigilate. Primarul este suspectat că a luat mită 10.000 de euro pe lună

Percheziţii la Primăria din Miercurea Ciuc. Birourile primarului şi ale viceprimarilor au fost sigilate. Primarul este suspectat că a luat mită 10.000 de euro pe lună

Percheziţiile au loc la Primăria din Miercurea Ciuc.

Procurorii DNA au descins în această dimineaţă  la Primăria din Miercurea Ciuc, dar şi la locuinţele primarului şi viceprimarului. Edilii sunt suspectaţi că au încheiat mai multe contracte fără a respecta prevederile legale.

Procurorii au sigilat biroul primarului Raduly Robert Kalman, dar şi al viceprimarilor, Antal Attila şi Szoke Domokos. Procurorii au solicitat să vadă mai multe contracte încheiate de primărie, dar şi mai multe documente reprezenând hotărâri de consiliu local. Cei trei edilii sunt suspectaţi că au încheiat preferenţial mai multe contracte de achiziţii.

Potrivit comunicatuluiprocurorilor „ Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA) precizează că procurorii DNA de la Secţia de combatere a corupţiei fac cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârşirea unor infracţiuni de corupţie şi asimilate celor de corupţie comise în perioada 2007 – 2015. În acest dosar, au loc percheziţii la nouă adrese din judeţele Harghita, Mureş şi Ilfov, din care una este sediul unei instituţii publice, restul reprezentând sediile unor societăţi comerciale şi domiciliile unor persoane fizice“.

Potrivit Agerpres, care citează surse din rândul anchetei firmele care au fost favorizate dunt Garden Center Grup SRL, Topo Service SA, domiciliul lui Eross Zoltan, sediul RVA Mureş Insolvency Specialists. Mai exact firma City Parking ar fi dat primarului mită de 10.000 euro lunar ca acesta, în exercitarea atribuţiilor de serviciu, să le acorde facilităţi pentru concesionarea locurilor de parcare şi chiar a dat dreptul acestei societăţi să amendeze şoferii care parchează neregulamentar pe raza municipiului. Primarul ar mai fi primit mită de 200.000 lei în schimbul obţinerii autorizaţiilor de construcţie şi pentru realizarea amenajărilor rutiere necesare construirii şi funcţionării hipermarketului Dedeman.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: