Percheziţii la persoane bănuite de contrabandă cu ţigări. Două persoane au fost reţinute şi mii de ţigarete au fost confiscate

Percheziţii la persoane bănuite de
contrabandă cu ţigări. Două persoane au fost reţinute
şi mii de ţigarete au fost confiscate

Mii de ţigarele găsite la percheziţii au fost confiscate. FOTOArhivă.

Poliţiştii din Braşov au descins la Făgăraş, dar şi în Sibiu şi Suceava la domiciliile mai multor persoane suspectate de contrabandă cu ţigări. Şase bărbaţi au fost audiaţi,iar doi dintre ei au fost reţinuţi.

Ştiri pe aceeaşi temă

Poliţiştii din Braşov, cu sprijinul colegilor din mai multe judeţe, au efectuat 13 percheziţii domiciliare la persoane bănuite că ar fi comercializat ţigări de contrabandă. „Poliţiştii Inspectoratului de Poliţie Judeţean Braşov, sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Făgăraş, au efectuat 13 percheziţii la domiciliile din judeţele Braşov, Sibiu şi Suceava a mai multor persoane, cu privire la care exista suspiciunea că ar fi deţinut şi vândut ţigări de contrabandă.  Astfel,  în perioada iunie 2017 - februarie 2018, suspecţii ar fi comercializat, în zona municipiului Făgăraş şi în localităţile învecinate, ţigări fără timbru de accizare provenite din Ucraina şi Republica Moldova, precum şi ţigări achiziţionate din magazine Duty-Free, deşi ar fi avut cunoştinţă că acestea provin din contrabandă. Ulterior trecerii graniţei, ţigările erau transportate de pe raza judeţului Suceava în municipiul Făgăraş, unde erau ulterior comercializate“, se arată în comunicatul poliţiştilor.

La percheziţii poliţiştii au găsit mii de ţigarete, bani, dar şi motorină şi matriale lemnos provenit din activităţi ilegale. Doi bărbaţi au fost reţinuţi. „În urma percheziţiilor au fost identificate 14 060 ţigarete, suma de 10 000 lei care ar proveni din comercializarea ilegală de ţigări, 150 l motorină şi 4.3 mc material lemnos, esenţă răşinoase, bunuri care ar fi fost obţinute ca urmare a unor activităţi infracţionale. Bunurile au fost indisponibilizate iar suma de bani a fost confiscată valoric. Pentru stabilirea întregii stări de fapt au fost conduse la audieri 6 persoane. Dintre acestea, faţă de doi bărbaţi, unul de 48 ani din judeţul Suceava şi celălalt de 40 ani, din judeţul Braşov a fost dispusă măsura reţinerii pentru 24 de ore şi au fost introduşi în arestul I.P.J. Braşov. Ei sunt cercetaţi în continuare sub aspectul săvârşirii infracţiunii de contrabandă, într-un dosar penal instrumentat sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Făgăraş. Prejudiciul cauzat bugetului de stat urmează a fi determinat de inspectorii antifraudă“, se mai arată în comunicatul poliţistilor. 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: