Percheziţii la o companie suspectată de evaziune fiscală. Peste o jumătate de tonă de carne expirată a fost confiscată

Percheziţii la o companie
suspectată de evaziune fiscală. Peste o jumătate de tonă de carne expirată a fost confiscată

Zeci de poliţişti au participat la percheziţii. FOTOArhivă.

Poliţiştii de la Investigarea Fraudelor au descins la sediul unei firme din Săcele şi la şapte de puncte de lucru ale aceleaşi compaii suspectată de evaziune fiscală. Au descoperit multe nereguli şi produse expirate.

UPDATE În urma percheziţiilor oamenii legii au descoperită că administratorul firmei făcea afaceri ilegale încă sin 2013 şi că a vândut produse alimentare fără a înregistra nimic în contabilitate. În plus s-a descoperit că firma a scos la vânzare produse stricate. Produsele din carne care expirau erau reetichetate în loc să fie scoase la la vânzare.

În urma percheziţiilor au fost constatate încălcări ale legislaţiei în vigoare privitoare la comercializarea produselor alimentare, fiind indisponibilizată si retrasă de la comercializare cantitatea totală de 587 kilograme carne şi produse din carne cu termenul de valabilitate depăşit  sau produse neconforme, în valoare totală de 8.464 lei“, a precizat Liviu Naghi, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Braşov.

 

Potrivit unui comunicat al Poliţiei Braşov 10 persoane vor fi duse la audieri. Percheziţiile se desfăşoară în cadrul unui dosar penal de evaziune fiscală cu produse şi preparate din carne,ouă şi produse de panificaţie, instrumentat de poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice. Reprezentanţii companiei sunt acuzaţi că au vândut tone de produse fără a înregistra nimic în contabilitate special pentru a scăpa de plata impozitelor  şi taxelor.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: