Percheziţii la un Cămin de Bătrâni din Moieciu de Jos. Unitatea a mai fost controlată şi amendată şi în 2016

Percheziţii la un Cămin de Bătrâni din Moieciu
de Jos. Unitatea a mai fost controlată şi amendată şi în 2016

Căminul se află în Moieciul de Jos. FOTOArhivă

Poliţiştii din cadrul Inspectoratului Judeţean de Poliţie Braşov au descins astăzi la un Cămin de Bătrâni din Moieciu de Jos  şi au ridicat toate documentele pentru a fi verificate. Se pare că este vorba despre suspiciuni de evaziune fiscală.

Ştiri pe aceeaşi temă

UPDATE 14.15. Potrivit poliţiştilor, în cazul percheziţiilor de la Căminul de Bătrâni au fost ridicate toate documente referitoare la serviciile prestate, dar şi toate contractele încheiate cu beneficiarii. Toate documentele urmează a fi verificate deoarece există suspiciuni de evaziune fiscală. 

Poliţiştii Braşoveni sub coordonarea Parchetului de pe lângă Tribunalul Braşov desfăşoară percheziţii la Căminul de Bătrâni din Moieciu de Jos. Din primele informaţii, percheziţia este efectuată într-un dosar penal vizând săvârşirea infracţiunii de evaziune fiscală.  Poliţiştii vor oferi informaţii suplimentare după finalizarea percheziţiilor.

Acelaşi cămin a mai fost controlat şi amendat în 2016  cu 57.000 de lei. Comisia  care a efectuta verificarea a fost formată din reprezentanţi ai Agenţiei Judeţene pentru Plăţi şi Inspecţie Socială, Comisariatului Judeţean pentru Protecţie Consumatorilor, Inspectoratului Teritorial de Muncă, Direcţiei de Sănătate Publică, Inspectoratului Judeţean de Jandarmi şi Inspectoratului Judeţean de Poliţie, precum şi specialişti din cadrul Instituţiei Prefectului Judeţul Braşov.

Echipele de control au găsit atunci mai multe deficienţeAngajatorul a primit la muncă 4 persoane fără a le încheia contracte individuale de muncă în formă scrisă anterior începerii activităţii. De asemenea au fost încălcate prevederile legale referitoare la repausul săptămânal, munca suplimentară, munca în zi de sărbătoare legală, transmiterea datelor în registrul general de evidenţă a salariaţilor în format electronic. Mai mult, instituţia acorda servicii sociale fără deţinerea certificatului de acreditare ca furnizor de servicii sociale. De asemenea mai multe alimente nu aveau etichete, iar ouăle nu erau dezinfectate. 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: