Patinoarul din Poiana Braşov va fi gata luna viitoare

Patinoarul din Poiana Braşov
va fi gata luna viitoare

Investiţia în modernizarea patinoarului costă 890.000 de euro. FOTO Adevărul.

Acest patinoar era absolut necesar desfăşurării Festivalului Olimpic al Tineretului European (FOTE) ce va avea loc în februarie.

Ştiri pe aceeaşi temă

Patinoarul se amenajează în Poiana Braşov. „În aceste zile se lucrează la turnarea inelului de susţinere dintr-un beton special, iar vremea ne permite acest lucru. După turnarea inelului va urma montarea acoperişului, fiind vorba despre o structură preso-statică uşoară, a doua de acest fel din România după cea de la Târgu-Mureş. Concomitent se lucrează la instalaţiile de sub patinoar“, a spus Vasile Ungureanu, directorul general al Complexului Sportiv Naţional Poiana Braşov., citat de agerpres.ro.

După montarea acoperişului se vor construi tribunele care au 200 de locuri, vor fi instalate echipamentele electrice de ventilaţie şi frigorifice, sistemele de afişaj şi sonorizare şi vestiarele care vor avea 120 de locuri.
Construcţia patinoarului costă 890.000 de euro, bani de la bugetul de stat. Patinoarul va fi deschis iubitorilor acestui sport şi după terminarea Festivalului Olimpic al Tineretului European, mai scrie agerpres.ro.

România va organiza ediţia de iarnă a Festivalului Olimpic al Tineretului European (FOTE 2013) în prerioada 17-22 februarie. Competiţia este destinată sportivilor europeni cu vârste cuprinse între 14 şi 19 ani.

Deschiderea competiţiei va fi în Braşov în 17 februarie, iar satul olimpic va fi în Poiana Braşov. Întrecerile se vor desfăşura în Braşov (hochei pe gheaţă), Poiana Braşov (schi alpin, patinaj viteză pe pistă scurtă şi patinaj artistic), Predeal (snowboard şi schi fond), Râşnov (sărituri cu schiurile) şi Fundata Cheile-Grădiştei (biatlon). Concursurile vor fi transmise de posturile Digi Sport şi Digi 24.

Promovare pentru toate staţiunile

FOTE se organizează din doi în doi ani. Ultima ediţia a fost în Cehia, la Liberec. Acolo, lucrările au fost finalizate cu un an înainte de începerea competiţiei.

La FOTE vor participa 1500 de sportivi din toată Europa, care care se adaugă sute de oficiali şi jurnalişti. La eveniment se aşteaptă cel puţin 100.000 de turişti străini. Competiţiile vor fi televizate în toată Europa. Astfel promovarea turistică a staţiunilor din Braşov şi de pe Valea Prahovei ar fi uriaşă.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: