Parlamentarii penali ai Braşovului. Trei deputaţi şi-au pierdut mandatul din cauza problemelor cu legea

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ioan Ochi şi-a dat demisia din Parlament, luna trecută. FOTOArhivă.
Ioan Ochi şi-a dat demisia din Parlament, luna trecută. FOTOArhivă.

Ioan Ochi, Ioan Adam şi Ion Diniţă au rămas fără mandatele de parlamentar după ce au fost acuzaţi de fapte de corupţie. Toţi trei au devenit deputaţi la alegerile din 2012, candidând pe listele USL.

Ioan Ochi (PSD) este acuzat că a acordat un contract preferenţial pe vremea când era vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Braşov. Contractul viza repararea unui drum, care nici acum nu este terminat. Ochi a fost „ajutat“ de alţi funcţionari şi de primarul din Prejmer. El a fost trimis în judecată în luna iunie pentru abuz în serviciu şi luare de mită, sub control judiciar, la fel ca şi ceilalţi înculpaţi din dosar. Prejudiciul în acest dosar se ridică la 2,5 milioane de lei. Ioan Ochi şi-a dat demisia din funcţia de deputat în luna august.

Potrivit rechizitoriului procurorilor, în a doua jumătate a anului 2011, fără respectarea ordonanţei de guvern privind achiziţiile publice, inculpatul Ochi Ion, în calitate de vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Braşov, a convenit cu inculpatul Nica Cristian Dorin ca firma acestuia din urmă, să execute lucrări de reparaţii ale unui drum judeţean, D.J. 112D, între localităţile Prejmer şi Lunca Câlnicului.

image

Ioan Adam, judecat în dosarul retrocedărilor ilegale

Ioan Adan (PSD) este inculpat în dosarul retrocedărilor ilegale alături de Viorel Hrebenciuc, Paltin Gheorghe Sturdza şi Dan Costin Bengescu. Potrivit procurorilor Ioan Adam, acuzat de trafic de influenţă, a intervenit la judecătorii din Sfântu Gheroghe pentru ca Paltin Sturdza să primească ilegal 43.000 de hectare de pădure. Prejudiciul în acest dosar este de 304 milioane de euro. Grupul infracţional ar fi folosit inclusiv firme off-shore pentru a ascunde provenienţa banilor. Ioan Adam şi-a recunoscut faptele şi a cerut să fie judecat în procedură simplificată. Momentan se află sub control judiciar.  În luna ianuarie şi-a dat demisia din Parlament.

image

Firma lui Ion Diniţă a primit contracte preferenţiale

Ion Diniţă (PC) este este cercetat în dosarul contractelor acordate ilegal de Consiliul Judeţean Braşov, dosar în care este judecat şi Aristotel Căncescu, preşedintele suspendat al Consiliului Judeţean Braşov.  Potrivit rechizitoriului procurorilor, în perioada 2006 -2007, firma deputatului a primit, pe şase ani, două contracte de întreţinere a drumurilor în valoarea de 9.724.823 lei. Preţul a crescut de zece ori până în anul 2012, ajungându-se astfel la 101.750.482 de lei. Diniţă este judecat sub control judiciar pentru complicitate la abuz în serviciu şi dare de mită. Şi-a dat demisia din Parlament pe 1 aprilie.

Pe aceeaşi temă:

Aristotel Căncescu, judecat pentru fapte de corupţie. Este acuzat că a încheiat contracte preferenţiale cu firmele de casă ale Consiliului Judeţean

Primarul Braşovului, cercetat pentru abuz în serviciu şi luare de mită

Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite