Parc solar de 4 milioane de euro la Hărman

Parc solar de 4 milioane de euro la Hărman

Parcul se întinde pe aproape 6 hectare. FOTOarhivă.

Francezii de la Ecosun Expert vor inaugura, azi, la Podu Olt, în comuna braşoveană Hărman, un parc solar cu o capacitate de 2,5 MWh, investiţia ridicându-se la aproape patru milioane de euro, scrie bizbrasov.ro.

Parcul se va întinde pe o suprafaţă de 5,7 hectare. „Când am luat noi terenul, aici păşteau oile. Am pus structuri metalice la 0,8 – 2 metri deasupra solului, iar turmele de oi vor putea veni în continuare să pască aici, timp de două săptămâni pe an”, a declarat presei franceze Frederic Rohmer, director şi asociat al companiei Ecosun Expert. Parcul a fost construit de 80 de angajaţi ai companiilor româneşti partenere. Francezii susţin că în timp ce în România au beneficiat de tot sprijinul aleşilor, în Franţa a fost tot mai greu de realizat un astfel de proiect în ultimii ani. De asemenea, francezii susţin că zona în care au realizat proiectul este una însorită, iar producţia de energie este cu 15 – 20% mai mare decât în Alsacia, unde a realizat mai multe proiecte de „acoperişuri fotovoltaice”, scrie bizbrasov.ro.

 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: