Panoul antivaccinare de la Braşov a fost demontat. Autorul campaniei riscă să fie amendat cu până la 25.000 de lei

Panoul antivaccinare de la Braşov a fost demontat. Autorul campaniei riscă să fie amendat cu până la 25.000 de lei

Panoul antivaccinare a fost demontat. FOTObzb.ro

Panoul a apărut înainte de Revelion, iar autorităţile au reacţionat rapid. În primă fază a fost acoperit cu o bandă neagră mesajul care anunţa că vaccinurile nu sunt sigure, iar acum panoul a fost dat jos. Cel responsabil de afişarea lui este chemat la DSP să dea explicaţii şi riscă să fie amendat.

Ştiri pe aceeaşi temă

Panoul antivaccinare a fost amplasat pe strada 13 Decembrie, una dintre cele mai circulate din Braşov. După mai multe verificări s-a ajuns la concluzia că autorul campaniei este din Cluj, oraş în care au mai fost văzute panouri similare. Responsabilul a fost chemat la sediul DSP să dea explicaţii şi să prezinte documente, deoarece campanile care privesc sănătatea trebuie avizate de Ministerul Sănătăţii. Cel care a iniţiat campania riscă o amendă de la 10.000 la 25.000 de lei.

Colegii de la Inspecţia Sanitară de Stat au mers pe teren, au identificat într-un final persoana care deţine acel afiş, pentru că panoul este închiriat, subînchiriat şi iar subînchiriat. Persoana respectivă a fost invitată la sediul DSP în vederea clarificării situaţiei şi aplicarea măsurilor conform legislaţiei sanitare în vigoare“, a declarat Claudia Bularca, purtător de cuvânt Direcţiei de Sănătate Publică Braşov.
 

citeste totul despre: