Cum protejezi populaţia când permiţi credincioşilor să meargă la biserică, poliţiştilor prin spitale, centre sociale ? Cum explici unui poliţist neortodox (fie catolic, baptist, penticostal, evreu, musulman, agnostic sau ateu) că în atribuţia lui de serviciu trebuie să fie implicat în acţiuni religioase poate contrar libertăţii sale de conştiinţă ?

acum 5 luni · comentarii (42)

Dacă cineva ar avea vreodată năstruşnica idee de a purcede la întocmirea unui top al românilor pentru a căror caracterizare este obligatoriu să se recurgă la superlativul absolut, nu am nici cea mai mică îndoială că profesorul bucureştean Lucian Boia ar ocupa, fără probleme, un confortabil loc în top cinci la cel puţin două categorii.

acum 5 luni · comentarii (22)

Federaţia Rusă se află în cea mai ciudată situaţie acum, după lansarea crizei de coronavirus pe care a vrut să o valorifice ca imagine, avantaje politice, economice şi de poziţionare internaţională, cu suita de instrumente ale războiului informaţional.

acum 5 luni · comentarii (108)

„La sfârşitul anului putem să avem o strategie. Acesta este momentul de răgaz. Să vedem partea plină a paharului. Am discutat şi cu cei din minister şi vom apela la specialişti care pot să ne ajute şi să scoatem la suprafaţă măsuri pe care trebuie să le luam”,a spus ministrul Tineretului şi Sportului Ionuţ Stroe.

acum 5 luni · comentarii (0)

Săptămâna trecută, premierul Orban şi ministrul Violeta Alexandru s-au pronunţat, în câteva rânduri,  asupra posibilităţii introducerii şomajului tehnic la bugetari.  Ministrul Florin Cîţu îi contrazice. Nu este nevoie de şomaj tehnic la bugetari. Ministrul Cîţu ştie mai bine decât premierul, şi îl pune la punct. Interviul acordat postului TV Digi 24 pare al unui om care trăieşte pe altă planetă.

acum 5 luni · comentarii (20)

În aceste zile de incertitudine şi de maxim efort pentru combaterea epidemiei, suntem cu toţii de acord că sprijinul financiar şi material trebuie concentrat în primul rând asupra sistemului medical. Avem din păcate o nevoie acută de fonduri şi materiale pentru spitale şi pentru personalul medical şi este vital ca acum prioritatea absolută să fie limitarea numărului de victime.

acum 5 luni · comentarii (1)

Am să vă plictisesc în această perioadă cu normalitatea mea... din cantonament. Cu alte cuvinte fac eforturi pentru a-mi desena şi ocupa noul stil de viaţă, cel în care #stămacasă. Va fi un serial de scrieri pe care-l dedic băieţilor din Racing League Romania pentru treaba fabuloasă pe care o fac... de la organizarea sesiunilor de antrenament, serverele pentru cele trei curse... la pregătirea cursei mari din fiecare duminică .

acum 5 luni · comentarii (3)

20 iulie 1969, ora 20:17 TU (23:17 TLR), vulturul a aterizat! Este ziua în care oamenii au cucerit luna şi totodată cel mai mediatizat şi emoţionant moment din istorie, până la acea dată, peste 530 de milioane de telespectatori urmărind aselenizarea, care ulterior a dat naştere la mai multe teorii ale conspiraţiei, parte din propaganda Războiului Rece.

acum 5 luni · comentarii (21)

Agenda noastră publică e mereu plină de surprize, de la dramele Biancăi şi ale lui Victor Slav, la noul 007 fără talent, domnul Ponta. Asta ne face însă de multe ori să uităm de indignarea legitimă faţă de unele măsuri. De ce? Pentru că între timp, şi relativ rapid, „s-a mai întâmplat ceva". Este ceva normal, mai ales în societatea alertă în care trăim.

acum 6 ani · comentarii (1)

Braşov, Strada Prundului, nr. 9, intersecţie cu Strada Trotuş, nr. 2. Un imobil verde, ce poartă patina timpului, şi o parcare amenajată cu locuri libere. O duminică perfectă de august. Vacanţă, în sfârşit, vacanţă! Te bucuri de prieteni, de  frumuseţile ţării, de natură, de oraşe medievale devenite oraşe europene.

acum 6 ani · comentarii (1)
Postari Recente