Braşov: Se intră în linie dreaptă la FC Braşov! (SONDAJ)

Braşov: Se intră în linie dreaptă la FC Braşov! (SONDAJ)

În cursul săptămânii viitoare, conducătorii lui FC Braşov vor stabili numele celui care îl va înlocui pe banca tehnică pe Răzvan Lucescu. Pe ultima sută de metri, „Adevărul de seară” vă invită să vă exprimaţi părerea despre antrenorul care ar fi cel mai potrivit să îi pregătească pe „galben-negrii” în sezonul următor.

Braşov: Promisiuni cu… panouri solare

Braşov: Promisiuni cu… panouri solare

După ce anul trecut, în campania electorală, autorităţile locale se lăudau că vor pune panouri solare pe clădirea Primăriei, acum, acestea vin cu noi promisiuni şi doresc dotarea cu astfel de sisteme de energie regenerabilă a altor clădiri publice.

Braşov: Expoziţie de fotografie Martin, la KronArt (GALERIE FOTO)

Braşov: Expoziţie de fotografie Martin, la KronArt (GALERIE FOTO)

Martin S. Martin sau Martin Szipal este un renumit artist fotograf de faimă internaţională. Inconfundabelele sale portrete şi fotografii de artă l-au ridicat la rang mondial şi datorită faptului că a folosit o tehnică proprie pentru fotografiile alb-negru, realizate în aşa fel încât în acestea să se poată vedea părul blond şi ochii albaştri, lucru total neobişnuit până la el. Galerie foto aici

Braşov: Gulii, ceapă şi varză, controlate de DSV

Braşov: Gulii, ceapă şi varză, controlate de DSV

Mai multe legume şi fructe care provin din alte ţări au fost ridicate din magazine de inspectorii Direcţiei Sanitar Veterinare şi Siguranţa Alimentelor (DSVSA) pentru a fi analizate în laborator. Inspectorii vor să stabilească ce cantitate de reziduuri de pesticide, nitraţi şi nitriţi conţin aceste legume şi fructe.

Totul se joacă în zilele şi lunile ce urmează: libertatea, democraţia, apartenenţa noastră la modelul şi valorile occidentale. A devenit limpede că actuala formulă de guvernare distruge în fiecare zi o muncă de aproape trei decenii care a însemnat (re)întoarcerea României la Occident. Ei trebuie opriţi cât mai urgent şi cu orice preţ, înainte ca România să piardă totul. Singura soluţie este o dreaptă unită - acum.

acum 9 zile · comentarii (20)

Aproape că aş fi înţeles gestul celor mai bine de 30 de “ persoane, unele chiar personalităţi‘’ (distincţia aceasta de mare rafinament hermeneutic îi aparţine d-lui Alexandru Arşinel, altminteri mare expert în travestiuri şi cumpărare peste rând de organe vitale) de a semna o scrisoare deschisă în favoarea d-nei Gabriela Firea, în cazul în care primarul general al Capitalei s-ar afla în pericol iminent de a-şi pierde funcţia.

acum 9 zile · comentarii (3)

Domnul Tăriceanu e  mai prudent. Nu vorbeşte, ca Dragnea,  despre „anularea sentinţelor  date în baza unor protocoale ilegale”. Ci doar despre revizuirea acestora în cadrul unor procese reparatorii. Vom vedea că nici măcar aceste procese nu sunt posibile, în cadrul legislaţiei româneşti. De aici şi caracterizarea doamnei  Gabriela Firea, despre „fanteziile juridice” cerute de Dragnea.

acum 9 zile · comentarii (17)

În martie, anul acesta, Albert-Laszlo Barabasi, unul dintre cei mai importanţi specialişti din lume în ştiinţa reţelelor, a primit titlul de Doctor Honoris Causa Scientiarum din partea Universităţii de Vest din Timişoara. Prima astfel de distincţie primită de ALB în România. Savantgarde l-a invitat la o discuţie. Şi a acceptat.

acum 9 zile · comentarii (0)

Duminică, ora 19, ora României, se desfăşura pe arena Louis Armstrong a US Open o partidă de tenis care face mai multă onoare tenisului şi sportului în general decât evenimentele centrale ale turneului, prea mult intrate în atenţia presei şi a corporaţiilor. Am în gând finala de simplu fete în scaun cu rotile. Pentru toţi cei ce au avut timpul, instrumentele media şi curiozitatea de a o viziona, sunt convins că a fost o experienţă marcantă.

acum 10 zile · comentarii (1)

E cam greu să pronunţi corect, în Franţa, numele Roxana Mărăcineanu. Când avea 9 ani, fetiţa cu nume românesc nu ştia nici un cuvânt în limba franceză. 34 de ani mai târziu, fosta campioană mondială la înot pentru Franţa, în 1998, a fost numită ministră a Sportului sub preşedinţia lui Emanuel Macron. Un destin european.

acum 10 zile · comentarii (18)

Probabil aşa au simţit şi cei 300 de elevi din Vrancea când profesoara care le preda un seminar, în luna februarie, despre teoria de gen, le-a spus că, de fapt, este bărbat. Aceasta mărturisea că se simte ofensată că i se atribuie un anumit gen, fiecare fiind liber să aleagă dacă ar dori să fie bărbat, femeie, ambele sau niciuna dintre variante…

acum 10 zile · comentarii (18)

Astăzi reîncep şcolile, iar la 1 octombrie va începe şi anul universitar. Pentru moment, elevi, studenţi, dascăli sunt prinşi de-a valma în obişnuitul festivism încărcat de flori, poezii, cântece, bilanţuri triumfaliste, ţinute scrobite şi declaraţii privind trecutul glorios al învăţământului românesc şi viitorul măreţ al celor care urmează şcolile noastre.

acum 10 zile · comentarii (5)

Agenda noastră publică e mereu plină de surprize, de la dramele Biancăi şi ale lui Victor Slav, la noul 007 fără talent, domnul Ponta. Asta ne face însă de multe ori să uităm de indignarea legitimă faţă de unele măsuri. De ce? Pentru că între timp, şi relativ rapid, „s-a mai întâmplat ceva". Este ceva normal, mai ales în societatea alertă în care trăim.

acum 4 ani · comentarii (1)

Braşov, Strada Prundului, nr. 9, intersecţie cu Strada Trotuş, nr. 2. Un imobil verde, ce poartă patina timpului, şi o parcare amenajată cu locuri libere. O duminică perfectă de august. Vacanţă, în sfârşit, vacanţă! Te bucuri de prieteni, de  frumuseţile ţării, de natură, de oraşe medievale devenite oraşe europene.

acum 4 ani · comentarii (1)
Postari Recente