O săptămână plină de spectacole la Opera Braşov

O
săptămână plină de spectacole la Opera Braşov

Spectacolul Fiica Regimentului va fi sâmbătă la Operă.FOTOOpera Braşov.

În această săptămână sunt programate recitaluri şi spectacole pe toate gusturile. Cel mai aşteptat moment va fi piesa Fiica Regimentului care va fi pusă în scenă sâmbătă.

Miercuri, 22 aprilie 2015, de la ora 17.00, Opera Braşov vă invită la Muzeul „Casa Mureşenilor” la Recitalul de la ora 5 intitulat „Muzică pentru suflet. Îndrăgita soprană Valentina Mărgăraş, alături de actriţa Nora Vlad şi pianista Simona Patriche, va încânta publicul cu lieduri din repertoriul universal, dar şi din creaţia românească.  

Vineri, 24 aprilie 2015, de la ora 11.00, în Sala de Balet a Operei Braşov, se va desfăşura Lecţia de balet”, în cadrul proiectului inaugurat la începutul stagiunii 2013 - 2014. Programul, adresat copiilor de vârstă şcolară, cuprinde o oră de studiu de balet – special construită pentru a promova baletul în rândul celor mici – cu tehnici de balet clasic şi contemporan, cu secvenţe coregrafice, dar şi cu variaţiuni din spectacolele de balet. Prezintă Cristina Rotundu, solistă a baletului Operei Braşov. Biletele costă 7 lei.

Tot vineri, 24 aprilie 2015, de la ora 18.30, la Sala Patria, în cadrul ciclului „Liedul de la cântecul trubadurilor la liedul contemporan”, va avea loc Recitalul intitulat April”, cu un program ce va cuprinde lieduri romantice şi neoclasice din creaţia compozitorilor O. Respighi, P.I. Ceaikovski, J. Strauss, J. Brahms, dar şi piesa „April” a lui F.P. Tosti, cea care şi dă titlul acestui recital. Recitalul va fi susţinut de soprana Anda Pop, mezzosoprana Carmen Topciu şi pianista Verona Maier (Universitatea Naţională de Muzică Bucureşti). Prezintă Anda Tabacaru-Hogea. Intrarea este liberă.

Sâmbătă, 25 aprilie 2015, de la ora 18.30, în Sala Operei, va fi prezentat spectacolul cu opera comică Fiica regimentului” de Gaetano Donizetti. A fost prima operă compusă de Donizetti (între anii 1838 – 1840, pe vremea când locuia la Paris), având un libret francez. Regia artistică a acestui spectacol este semnată de Cristian Mihăilescu, iar la pupitrul dirijoral se va afla maestrul Traian Ichim. În distribuţie: Nicoleta Chirilă, Liviu Iftene, Cristian Fieraru, Asineta Răducan, Dan Popescu, Marian Reşte, Sonia Hazarian, Claudiu Bugnar, Diana Drăgan. Participă corul şi orchestra Operei Braşov. Biletele costă 10 şi 20 de lei în funcţie de locul ocupat în sală.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: