Încep concertele de orgă la Biserica Neagră. Jumătate din banii strânşi pe bilete sunt donaţi pentru restaurarea orgilor din judeţ

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Biserica Neagră este unul dintre simbolurile Braşovului. FOTOAdevărul.
Biserica Neagră este unul dintre simbolurile Braşovului. FOTOAdevărul.

Stagiunea concertelor estivale de orgă de la Biserica Neagră va fi deschisă marţi, 4 iunie 2013, prin evenimentul inaugural ce se va desfăşura începând cu ora 18.00.

Pentru concertul de deschidere a stagiunii din acest an organiştii braşoveni Paul Cristian, Hans Eckart Schlandt şi Steffen Schlandt, au pregătit un program special ce va fi interpretat la trei instrumente istorice: orga Buchholz, orga din Buneşti şi orga din Rupea ce se găsesc în acest moment în Biserica Neagră.

Continuând tradiţia concertelor estivale de orgă ce datează din anul 1953, Biserica Evanghelică C.A. din România - Parohia Braşov a pregătit publicului braşovean şi turiştilor, în stagiunea anului 2013, un număr de 35 de concerte ce se vor desfăşura în perioada 4 iunie -  24 septembrie. Concertele vor avea loc în fiecare marţi, de la ora 18.00 – pentru lunile iunie şi septembrie, şi în fiecare marţi, joi şi sâmbătă, de la aceeaşi oră – pentru lunile iulie şi august.

Pe parcursul stagiunii, alături de organiştii braşoveni, vor mai concerta muzicieni din ţară şi străinătate, care vor prezenta un program muzical divers. „Pe minunata orgă Buchholz (1839) se poate interpreta de fapt întreaga literatură organistică. Comparând stagiunile organistice începând din 1953 şi până astăzi constatăm o mare diversitate: stagiuni mai bogate ca număr de concerte, concerte combinate – muzică vocală sau instrumentală acompaniată de orgă şi repertorii variate”, a declarat maestrul Hans Eckart Schlandt, coordonatorul stagiunii.
 

Concertele durează, în medie, 30 de minute, iar biletul de intrare este de 8 lei. Patru lei din fiecare bilet vândut vor merge direct în fondul ce are ca scop susţinerea activităţii de restaurare a orgilor istorice. Anul acesta banii vor fi direcţionaţi către proiectul restaurării orgii din Hamba.

Pe aceeaşi temă:

Casa Sfatului, cea mai vizitată clădire din Braşov

50 de ani de la distrugerea unui simbol al Braşovului. Biserica Reformată, demolată în trei zile

Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite