Ordin de protecţie provizoriu în cazul unui bărbat care şi-a snopit în bătaie soţia. Deocamdată, femeia e în siguranţă doar cinci zile

Ordin de protecţie provizoriu în cazul unui bărbat care şi-a snopit în bătaie soţia. Deocamdată, femeia e în siguranţă doar cinci zile

Foto Facebook Poliţia Română

Poliţişti din cadrul Secţiei 2 Poliţie Braşov au emis ordin de protecţie provizoriu faţă de un bărbat în vârstă de 52 ani din municipiul Braşov.

Cu ocazia cercetărilor efectuate, poliţiştii au stabilit faptul că, marţi, de Sfântul Ion, după o ceartă aprinsă, în jurul orei 23.00, în timp ce se aflau la domiciliul comun din municipiul Braşov, bărbatul ar fi agresat-o fizic pe soţia sa, în vârstă de 48 ani.

"În conformitate cu prevederile legale şi având în vedere faptul că, în urma completării formularului de evaluare a riscului, s-a constatat că există risc iminent, poliţiştii au emis ordin de protecţie provizoriu pe o perioadă de cinci zile faţă de bărbatul în cauză, dispunându-se evacuarea temporară din locuinţă, păstrarea unei distanţe de minimum 100 metri faţă de persoana vătămată, de asemenea, i-a fost interzis să o contacteze în orice mod pe soţia sa", precizează IPJ Braşov. 

Poliţiştii au întocmit dosar penal în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de „violenţă în familie”, instrumentat sub coordonarea unităţii de parchet competente, în care se va propune soluţie legală la finalizarea cercetărilor. 

Ce este ordinul de protecţie provizoriu

Introdus în România, ca noţiune, în 2018, odată cu aprobarea de către Guvern a proiectul de Lege privind modificarea şi completarea Legii nr. 217/2003 privind prevenirea şi combaterea violenţei în familie, proiect care în luna iunie a aceluiaş an a fost adoptat de Camera Deputaţilor, ordinul de protecţie provizoriu (OPP) este un instrument complementar Ordinului de protecţie. Se emite de către poliţist de îndată şi are caracter executoriu, fără termen şi fără somaţie, având valabilitate de 5 zile, cu posibilitate de prelungire până la emiterea Ordinului de protecţie.

Citeşte şi: Ce este ordinul de protecţie provizoriu

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: