Opt gatere ilegale din Săcele au fost închise

Opt gatere ilegale din Săcele au fost închise

Lemnul a fost confiscat. FOTObrasovultau.ro.

Ilegalităţile au ieşit de iveală în urma unei razii de amploare a oamenilor legii care au verificat firmele şi au efectuat mai multe percheziţii.

Ştiri pe aceeaşi temă

Anchetatorii au descoperit că mare parte din lemnul prelucrat la gaterele ilegale era furat din pădurile din Gârcini. „Au fost percheziţionate opt gatere fără autorizaţie, care au fost dezasamblate şi ridicate. De asemenea, au fost ridicate computere şi tehnică IT, precum şi documente, formulare speciale utilizate la vânzările de lemne. Dacă acestea sunt false sau nu, se va stabili ulterior. Deocamdată, sunt suspectate de a fi false. În cauză sunt învinuite opt persoane şi două societăţi comerciale pentru infracţiuni silvice, infracţiuni de evaziune fiscală, spălare de bani şi infracţiuni de fals şi uz de fals“, a precizat Claudiu Sandu, procuror la Parchetul de pe lângă Tribunalul Braşov. 

Se estimează că a fost furat şi vândut lemn în valoare de 600.000 de lei. „La nivelul cartierului Gârcini se acţionează în grupuri mari, foarte bine organizate. Se acţionează de multe ori pe timp de noapte. În ultimul timp hoţii au devenit foarte agresivi. Vin în grupuri mari de circa 30-40 de inşi, călare, cu cagule pe cap pentru a nu putea fi recunoscuţi", declară Sorin Hermenean, directorul Regiei Publice Locale a Pădurilor Săcele

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: