Octav Bjoza, primul român decorat de  Iohannis, hărţuit şi ameninţat cu moartea. Procurorii spun că nu sunt dovezi şi au clasat dosarul

Octav
Bjoza, primul român decorat de  Iohannis, hărţuit şi ameninţat cu
moartea. Procurorii spun că nu sunt dovezi şi au
clasat dosarul

Octav Bjoza a fost hărţuit aproape întreaga viaţă de Securitate. FOTOAdevărul.

Preşedintele Asociaţiei Foştilor Deţinuţi Politic a primit 55 de sms-uri cu jigniri şi ameninţări, de pe numărul de telefon 0755- 881015, dar şi 25 de telefoane de ameninţare.  A depus plângere la Parchetul de pe lângă Judecătoria Braşov, dar procurorii au spus că nu există probe şi au clasat dosarul.

Ştiri pe aceeaşi temă

Octav Bjoza spune că este hărţuit de peste 10 luni cu mesaje şi telefoane de ameninţare şi spera ca autorul să fie prins şi identificat. Procurorii însă spun că : „plângerea nu a fost susţinută de niciun mijloc de probă“, astfel că ancheta s-a oprit.  Preşedintele Asociaţiei Foştilor Deţinuţi Politic a primit 55 de sms-uri cu jigniri şi ameninţări, de pe numărul de telefon 0755- 881015. Numărul de telefon nu mai există acum, iar mesajele erau semnate cu nume de colonei şi medici fictive. Mai era menţionat şi oraşul Cluj Napoca.

„ Mă surprinde la modul cel mai neplăcut faptul că nici după zece luni persoana respectivă nu a fost identificată, amendată sau dată în judecată în scopul de a stopa trimiterea acestor mesaje. Consider că ameninţările la adresa persoanei mele sunt extreme de periculoase“, a spus Octav Bjoza.  

Înjurat ca la uşa cortului

Cei mai dur mesaj de ameninţare în care Bjoza a fost înjurat ca la uşa cortului a venit în 16 ianuarie. „Băă f…ti guriţa mătii de escroc a vrut Ponta să câştige alegerile cu ajutorul tău minţindu-te că vom avea 400 lei/lună, iar p..a de Constantinescu l-a felicitat pe Ponta! Dacă ieşi din casă noi deportaţii îţi vom sparge capul, iar decoraţia de legionar ce ţi-a dat-o Iohannis ţi-o vom băga-o în c..r  în mijlocul drumului. Gura mătii de mincinos! Eşti înconjurat de o gaşcă de bandiţi hoţi pungaşi câteva curve! Nu te iertăm măi banditule! Plătim racheţi moldoveni. Dă-ne banii promişi!“. Acest mesaj a fost semnat simplu: Cluj Napoca.

Primul roman decorat de preşedintele Klaus Iohannis

Octav Bjoza a fost prima persoană decorată de preşedintele Klaus Iohannis. Octav Bjoza a fost unul dintre cei mai aprigi luptători anticommunism şi a fost deportat în 14 locuri. Lista locurilor în care a fost închis e lungă şi dureroasă. Omul a fost dus pe la Securitatea din Iaşi, Uranus şi Braşov, în închisorile Codlea, Gherla, Jilava, Văcăreşti şi Brăila şi în lagărele de muncă de la Stoieneşti, Periprava şi Grinduş. A fost deportat şi în Deltă, unde a muncit la recoltarea stufului.

A fost urmărit de Securitate până la căderea comunismului. Toată familia sa a avut de suferit, iar Octav Bjoza şi-a pierdut şi unicul fiu din cauza comuniştilor. Prigoana a început cu părinţii săi. Tatăl său a fost arestat şi şi-a pierdut definitiv serviciul, iar mama sa, care era contabilă, a fost transformată în muncitor necalificat. În plus, familia sa a fost obligată să doneze statului casa părintească de la Iaşi. Fiul său, Mircea, şi-a dorit să fie ofiţer de marină şi chiar a intrat Liceul de Marină din Constanţa. După doar două luni a fost exmatriculat din cauza dosarului tatălui său. În acte însă s-a trecut că a fost retras la cerere. Mircea a făcut o cădere psihică după excluderea de la liceu, s-a îmbolnăvit de diabet şi a murit la 42 de ani. Bjoza nu a mai plâns de 50 de ani.

Pe aceeaşi temă

Cine este Octav Bjoza, braşoveanul decorat de preşedintele Klaus Iohannis: a fost deportat de 14 ori şi nu a mai plâns de 50 de ani

FOTO Octav Bjoza a fost medaliat pentru suferinţele din temniţele comuniste. A fost deportat de 14 ori şi condamnat la 15 ani de muncă silnică

Moartea ultimului luptător anticomunist din Făgăraş FOTOGALERIE

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările